От х:

Днес в x:

Харманлийци се клаха за жена. Хасково с филиал на Тракийския университет. Преглед на печата

120-годишна реликва рухва върху училище, пише в голямото заглавие над главата „Хасковска Марица”. Става дума за къщата до училище „Кирил и Методий” в Хасково, чиято ограда вчера рухна. Самата сграда е строена в края на 19 век и е паметник на културата. Тя също се руши. Подробностите са на страница 4.

Приятели дават 3 млн. лв. назаем за Бентли, акцентира изданието в другия водещ материал на първа страница. Щедрите приятели са 42 на брой. По информация на вестника притежатели на тази скъпа марка в областта са Емил Зайчев и братята Чавдар и Велизар Тоскови.

Харманлийци се клаха за жена, пише в акцента на 3 страница. Двамата конкуренти в любовта – на 26 и на 27 години се счепкали яко и се проболи взаимно с нож.

4 дни държат болна без храна, пише в акцента на втора страница в броя. Сестрата на Станимир Данаилов била прибрана в психодиспансера в Болярово и от 4 дни била оставена без вода и храна. За това се оплаква братът в редакцията на вестника. „Защо търсят медиите, а не нас?”, чудат се от лекарите.

Ясно е  защо.

Любен Чаталов в Хасково с „Пътуващо кино”. Популярният български актьор присъствал вчера на прожекцията на филма на Слабаков „Хиндемит” в Младежкия център. За ролята си в него той получи награда за най-добра мъжка роля на фестивала „Любовта е лудост”.

Митницата се разболя, пише още на страниците на вестника. Епидемията налегнала митничарите заради престоящата чистка.

ДПС топли Иван Станчев през зимата, охлажда го през лятото, пише на последната страница. Офисът на БСП в Хасково се сдобил с климатик, дарен от шефа на доганистите в Свиленград Малек Хусеин. Двамата със Станчев били състуденти.

Данъчни подгониха бентлито на Емил Зайчев, пише в голямо заглавие над главата в „Новинар юг”. Инспекторите натиснали известния винар да обясни разликата между обявените си доходи и луксозните си покупки. Заеми от 42 добри приятели, обяснил човекът.

Да даде бог всекиму такива добри приятели.

По 200 тона софийски боклук на ден в Харманли, пише в другия акцент на първа страница.

Хасково с филиал на Тракийския университет догодина, пише на втора страница. Информацията е от ректора на ВУЗ-а проф. Иван Станков. Проектът щял да бъде внесен в министерството на образованието след Нова година.

Трошат с лопата казанджия, акцентира вестникът на криминалната страница. 48-годишният Недялко от Черногорово отнесъл як пердах от по-млад юнак с лопата, с която пък той го бил нападнал.

Клонинг на Милослав Кръстев 3 г. след смъртта на Доктора, пише в голям материал на 7 страница в броя. Повод за публикацията е съобщението, че Милослав Кръстев бил забелязан в жилището на нашия дипломат в Бразилия. Той обяснил, че е охрана на съпругата му. Всъщност Кръстев има забрана да напуска страната.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини