От х:

Днес в x:

Зайчев-син си купил „Бентли“ с 42 заема

Бизнесмен от областта си е купил луксозен автомобил „Бентли“ с 42 заема от приятели, съобщиха от НАП Хасково. Това обяснил самият той пред данъчни инспектори, които проверявали несъответствието между декларираните от него доходи и имуществото му. По информация на Haskovo.net става дума за сина на Никола Зайчев - Емил. Фамилията е собственик на винарската изба "Терра Тангра", както и на лозови масиви край Харманли. По обясненията на Емил Зайчев тези приятели са му отпуснали заеми с общ размер 3 420 000 лв. Произходът на тези средства засега не е доказан.

Бизнесдама от областта също оправдава пред НАП-Хасково вложените в собствената й фирма над 1 милион лева и придобити имоти с взети заеми. Любопитното е, че като източници на заемите тя посочва 110 души, които са служители в същата фирма, т.е. нейни подчинени. Случаят е предаден за доизясняване на Прокуратурата и следствените органи.

Сред приключилите вече ревизии на физически лица е тази на 90-годишна жена от областта, която чрез посредници е закупила на съмнително ниски цени апетитни имоти, разположени на важни пътни артерии край София. Впоследствие тя дарява имотите на внука си, който за кратко време ги препродава на няколко пъти по-високи цени. След направена експертиза, която доказва реалните стойности на придобитото имущество, разликата в цените и съответно в обявените доходи е обложена от НАП по Закона за данъците върху доходите на физически лица с допълнителни налози в размер на 756 303 лева.

Общо от началото на годината досега инспекторите от НАП-Хасково са приключили ревизиите на 143 физически лица, при които е установено несъответствие между стандарта на живот, придобитото имущество и декларираните доходи. В резултат са начислени допълнителни данъчни задължения за близо 2 242 000 лева.

Нaskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини