От х:

Днес в x:

Наградиха участниците от област Перник в конкурса за рисунка, организиран от Регионалната дирекция по горите в Кюстендил

На специална церемония в сградата на Минната дирекция в град Перник, днес бяха наградени участниците в конкурса за рисунка на тема: "Обичам гората и нейните обитатели". Инициативата, която има вече петгодишна история, е на Регионалната дирекция по горите (РДГ) в Кюстендил.

Около 140 рисунки на деца от основни и средни училища от Пернишко бяха експонирани в изложба. Същата може да бъде видяна за неопределен период от време в пространството пред тържествената зала на Минната дирекция в областния град.

Младите художници от региона бяха приветствани и наградени от областния управител на Перник Людмил Веселинов и заместник-директора на РДГ Димитър Здравков.
Поради трудния избор по време на журирането, бяха излъчени няколко победители в призовите три места. Връчени бяха още поощрения и грамоти.

Специалната награда на Веселинов отиде при десетокласника Петър Игнатов - възпитаник на Средно училище "Гео Милев" в Трън. Губернаторът коментира, че рисунката на момчето е впечатлила всички със смелия творчески подход и използваната техника. Трън е място, където наистина човек може да усети гората, а очевидно Петър го е направил по най-добрия начин. В творбата му е вложена хубава енергия и послание, допълни Веселинов.

Заместник-директорът на РДГ каза, че по повод Седмицата на гората в момента се провеждат и други тематични инициативи. Една от тях е денят на отворените врати в дирекциите в Перник и Кюстендил.

На територията на двете области протичат и залесителни акции в паркови и горски територии. В тях участват училища, детски градини и институции.

По повод откриването на днешната изложба от РДГ раздадоха на около 20 броя фиданки от видовете явор, ясен и бреза, които желаещите получиха.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини