От х:

Днес в x:

Германия отстъпи Дениз Тюркмен на Франция

Исканият от правосъдието на две държави Дениз Тюркмен ще бъде екстрадиран във Франция. Това реши днес окръжният съд в Хасково. Магистратите бяха изправени пред прецедент – за Тюркмен бяха издадени две европейски заповеди за арест с искане за екстрадиция – от Марсилия и от Мюнхен. Представител на прокуратурата в Германия обаче е изпратил в Хасково писмено съгласие търсеният от тях човек да бъде предаден на френското правосъдие.

Дениз Тюркмен бе арестуван във влака от Истанбул за София на 24 ноември. Той представил ирландски паспорт на името на Димо Скондиа. Пред съда обаче не отрече, че в България е използвал името Дениз Тюркмен.

През 2001 година той бе изгонен от страната заедно с още трима грузинци. Според българските специални служби Дениз Тюркмен е участвал в международна незаконна търговия с оръжие, пране на пари, изнудване и грабежи.

Срещу него във Франция и Германия се води разследване за организиране на престъпна група, занимаваща се с кражби на луксозни автомобили. Във Франция го търсят за кражба на 4 „Бентли“-та, а в Германия – за едно.

Тодор Кръшков

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини