От х:

Днес в x:

Деветмесечно бебе на изхвърленото от бл. 42 семейство болно, гледа го съседка

Съседката с бебето на изхвърленото семейство

9-месечната Маргарита, най-малкото дете на Мартин и Шинка Асенови, е болна и за нея се грижи съседката Зара. В петък семейството бе изхвърлено от общинското жилище в бл. 42 в хасковския кв. „Орфей“ заради неплащан в продължение на 9 години наем. Служители на общинската администрация в Хасково са връчили предизвестия и на останалите наематели в блока, които дължат суми от 1000 до 5000 лева.

Никой от обитателите на блока не знае къде нощува семейството, което има 6 деца. „Вместо да купя хляб, взех на бебето лекарства, защото докторката каза, че е много болно“, обясни Зара.

„Въртим се в омагьосан кръг“, коментираха събралите се пред блока роми. „Ако имаш късмет да поработиш една седмица, вземеш 70-80 лева, но за кое по-напред? За наем ли, за ток ли, за хляб ли...“, вайкат се мъжете. Те не виждат никакъв изход от ситуацията.

От общината коментираха случая още в петък. Според заместник кмета Нели Станева наемателите в бл. 42 са предупреждавани многократно да се издължат.

Почти всички обаче са безработни, получават социални помощи. Днес те стоят пред блока в очакване на общинските служители и гадаят кой от тях ще е следващият.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини