От х:

Днес в x:

Ансамбъл „Златна Тракия“ с юбилеен концерт в Хасково

    По повод своя 35-годишен юбилей, ансамбъл „Златна Тракия“ изнесе грандиозен концерт-спектакъл в хасковското читалище „Заря“ тази вечер. Изпълненията бяха аплодирани от стотици хора.

    В концерта участваха настоящи танцьори в ансамбъла, както и доста от ветераните.

    Юбилярите, под ръководството на главния художествен ръководител на ансамбъла Златка Тимонова, се впуснаха в това приключение с най-големите усмивки и желание, за да покажат, какво могат бившите танцьори, да се изправят пред настоящите, и да създадат една страхотна компилация от запомнящи се моменти, преплитайки минало и настояще.

    Танцьорите отбелязаха празника си с нови костюми и реквизит, благодарение на община Хасково и Министерство на културата.

    Преди 35 години хасковлийката Златка Тимонова, която по това време работи в Пазарджик, е поканена да се върне в Хасково, за да основе танцова школа в читалище „Заря“. Така стартира школата с около 30 деца. След по-малко от година Тимонова е поканена в Пионерски дом - Хасково, за да сформира фолклорен ансамбъл. Тя приема предизвикателството и от там тръгва големия състав „Златна Тракия“. Тогава се е казвал детско – юношески ансамбъл „Тракийче“.

    От създаването си, представителен фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия“ изнася самостоятелни концерти на общински празници и разнася славата на българския фолклор, не само в страната, но и в чужбина. Участвал е на международни конкурсни фестивали в Румъния, Украйна, Сърбия, Кипър, Италия - о.Сардиния, Гърция, Турция , Полша, Унгария.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини