От х:

Днес в x:

Двойният убиец Момата: Изпълних волята на Господ!

Недялко Момата в съдебната зала

„Бейтула беше ходещ труп! Все някой щеше да го застреля, случих се аз. Просто изпълних волята на Господ“. Това каза пред репортери в съдебната зала на хасковския окръжен съд подсъдимият за двойното убийство в Димитровград от края на миналата година Недялко Димитров – Момата.

„Писано му е било да умре. Жалко само за момичето“, разказа за злокобната нощ срещу 2 декември 2008 година килърът. По думите му той отишъл в дома на семейство Бейтула и Неврие Махмуд да си иска парите, които съпругът му дължал. „Той се нахвърли да ме души и аз изпаднах силен гняв. Прострелях го в главата, а жената се развика. Казах й да мълчи, но тя не млъкна, тогава застрелях и нея. Бях много разгневен, ако тогава там имаше още десет души, щях да ги застрелям всичките“, призна килърът.

Недялко Момата обясни и причините за опита си за бягство от свиленградския арест през нощта срещу 2 октомври тази година. „Заплашваха майка ми. Аз съм единственият, който може да я защити, затова исках да избягам. Аз съм свидетел на много убийства. Но ако разкажа пред съда за някое от тях, майка ми със сигурност ще е труп“, обясни килърът, подозиран в извършването на още няколко екзекуции.

На започналия днес процес за смъртта на семейство Махмуд Момата се призна за виновен. Близките на убитите предявиха граждански искове за общо 350 000 лева. Претенции за обезщетение имат родителите на убитата Неврие, които са подали искове по 50 000 лв., майката на Бейтула – за 100 000 лв., както и майката на невръстното дете на Бейтула – Хатидже Рами, която поиска 150 000 лв. Тя не е имала брак с убития, но той е признал детето за свое.

21 свидетели бяха призовани за днешния процес. Неколцина от тях не се явиха в залата. По делото показания ще дадат и деветима експерти.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини