От х:

Днес в x:

От Дупница ще правят бейзболен клуб в Хасково

Бейзболът е сред най популярните спортове в Америка

Центърът на бейзбола в България, Дупница, се е заел да популяризира спортът в Хасково чрез учредяване на бейзболен клуб. Ако това стане факт, този клуб ще може да кандидатства за финансиращи програми към министерството на младежта и спорта, обясни президентът на българската бейзболна федерация Петър Арбов. По думите му, идеята е била прегърната от координаторът на спортното министерство в Хасково Силвия Тенчева.

Фокусът на ученическия клуб ще е в местното училище "Христо Смирненски" Още преди 5 години, българските бейзболисти започнаха обучение на учители и деца в този спорт. Днес бе поредното посещение в тази връзка. Хора от Дупница обучаваха 50 деца от начален курс в тънкостите на играта. Идеята за бейзбол в Хасково бе отдавна прегърната от директорът Венко Точевски, който дори бе организирал по своя инициатива обучение на всичките си учители в този спорт. Засега липсата на екипировка пречи на школото да си направи соБствен клуб. Парите не са много-около 2 хиляди лева за бухалки, ръкавици и топки, но не могат да се вземат от свитите училищни бюджети.

Иначе Смирненски е може би единственото училище в града където бейзболът може да пусне корени. Предпоставка за това е огромния двор, който по размери отговаря на изискванията за бейзболно игрище, коментира Петър Арбов. В региона бейзбол има само в ОУ "Иван Вазов" в Свиленград.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини