От х:

Днес в x:

В Любимец трошат контейнерите за разделно сметосъбиране. В Димитровград ги слагат и в селата

Домашните контейнери за разделно сметосъбиране се пазят повече от обществените

5 от общо 11-те общини в хасковска област са въвели изискваната по закон система за разделно събиране на отпадъците. Това е резултата от инвентаризацията на тази система, извършена от експерти на РИОСВ – Хасково в продължение на повече от месец.

Това са общините Хасково, Димитровград, Харманли, Любимец и Ивайловград.

Пълно съответствие между броя на доставените контейнери и тяхното разполагане по адреси е установено в четири от петте общини в област Хасково. От общо над 80 контейнера в община Любимец за разделно събиране на отпадъци, само на четири адреса комплектите са били пълни. Най-често при обхода на всяка точка, определена за местонахождение на контейнерите, е констатирано наличие на поне един съд от комплектите, който е негоден за употреба.

В община Димитровград цветните контейнери за разделно събиране са поставени в градовете Димитровград и Меричлери и още в няколко по-малки населени места. В останалите общини са само в общинските центрове – Хасково, Любимец, Харманли и Ивайловград.

Договорите на общините с организациите по оползотворяване на опаковки от хартия, стъкло, пластмаса и метал осигуряват въвеждането на системи за разделно събиране, съхранение, сортиране и обработка на отпадъците от опаковки на своя територия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини