От х:

Днес в x:

Мандраджия стана винар номер едно на Харманли

Иван Боуянов яхна бурето на победителя пред погледа на десетки потомстевни лозари

Иван Боянов, до скоро изявяваше като собственик на мандра, стана винар номер 1 на Харманли. На днешния празник на червеното вино в града на белоногата, той пребори потомствени майстори на лозата и закономерно оглави списъкът от над 60 участници във феста. Качеството на неговото вина бе потвърдено от майстори технолози на винарните „Тера Тангра” и „Малката звезда” ръководени от д-р Милко Стаматов представител на организатора-клуб Възрожденец.

Букет от мерло и памид в пропорции които са фирмена тайна, бе формулата на успеха за Иван Боянов, който едва от тази година сериозно се занимава с производство на вино. Като победител той получи 225 литрова бъчва за вино. Втория Христо Христов отнесе 50 литрово буре, а за третия Валентин Атанасов останаха 30 лозички. Празникът на виното в Харманли продължи с определяне на пияч номер 1 и автор на най хубавата песен във възхвала на домашното червено вино.

дегустаторът д-р Милко Стаматов след 60-тата чаша с вино

Днешния празник в местността „Казала” бе своеобразно връщане къч корените. На него се оценяха само домашни вина от тазгодишната реколта. Нямаше експонати от големите винарни в региона. 60-те участника се побираха в графата дребни производители- до 100 декара лозови масиви.

Празникът на виното завърши с "търновска царица"

Празненството бе по инициатива на клуб „Възрожденец” с председател д-р Володя Христов. Помагаха винарната „Тера Тангра” и община Харманли. Празникът на виното в Харманли се отбелязваше за 13-та година подред.

Руйното питие отприщваше своеобразни таланти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини