От х:

Днес в x:

Хванаха „мозъка” на бандата училищни наркопласьори в Димитровград

Част от заловената стока

Хасковските антимафиоти заловиха 38-годишен димитровградчанин с инициали М.Б., за когото се смята че е лидер на организирана престъпна група, разпространяваща наркотици в Димитровград. Част от неговата банда бе заловена преди 10 дни около димитровградското школо „Васил Левски” да продава дрога на малолетни. Тогава в ареста отидоха двама димитровградчани и млада жена от Стара Загора.

На М.Б. е наложена 72-часова прокурорска мярка в ареста на РУМВР-Хасково. След щателно претърсване, в жилището му, на улица “Захари Стоянов” в Димитровград и в личното му БМВ, полицейските служители откриват и изземват 1,6 кг хероин, 1,6 кг амфетамини, 240 таблетки екстази и 4 кг марихуана. Освен него за лидер на групата е сочен и 30-годишен димитровградчанин с инициали И.А., задържан при първия удар срещу пласьорите, който вече с наложена мярка задържане под стража. Тогава бяха иззети 300 грама хероин, 30 грама марихуана, 140 грама метаамфетамин, 23 грама амфетамини и 14 таблетки екстази.

Според антимафиотите, престъпната група е целяла налагане на монопол на пазара на наркотици в Димитровград. За последните два месеца са задържани общо 12 от членовете на организираната престъпна група и са образувани 8 досъдебни производства. Установено е, че в групата като пласьори на дребно са въвличани насилствено и непълнолетни лица. Работата по документиране на престъпната дейност продължава. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини