От х:

Днес в x:

Двама от ДАИ арестувани за подкуп. Майки в паника заради ваксина. Преглед на печата

Двама инспектори от ДАА, бившата ДАИ, са били арестувани за поискан подкуп от 150 евро от гръцки шофьор. Според „Новинар юг” това са Стоян Ванков и Петър Димитров. Те спрели за проверка гръцкия тир край свиленградското село Сива река.

Надлез или сме тук до края, пише в челно заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е протестът на сталевци срещу строежа на новата жп линия, която отрязва достъпа им до 2000 дка ниви. Целият текст е на 4 страница.

Имотните сделки – гювеч за банките, пише в другия акцент на първа страница. След Нова година са забранени кешовите плащания при продажба на недвижими имоти.

Всъщност, гювечът за банките е гарантиран при всички случаи – и при кредит, и при влог – печалба за банкерите. Вече и при сделки.

Димитровград с 5 млн. лв. по-малко в бюджета за 2010 година. Това е акцентът на втора страница.

На същата страница е и скандалът с КДК, който се развихри вчера. Янко Митев обвини Ели Видева, че е довела двайсетина ученици, които да гласуват за нея. Ели Видева пък съжалява, че не си е дала отвод.

Гангстери удариха чейндж с 20 бона, пише в челния материал на криминалната страница. Маскирани и въоръжени задигнаха парите от обменно бюро на паркинг Генералово. Бандитите се издирват.

Българино, пий като французин! Така е озаглавено интервю с писателя психиатър Калин Терзийски, публикувано на 6 страница. За съжаление, в него не може да се прочете как именно пият французите.

Българин крал коли за Дениз Тюркмен. С това заглавие над главата открива днешния си брой „Хасковска Марица”. Става дума за арестувания миналия ден грузинец, сочен за престъпен оръжеен бос и перач на пари. Нашенец му помогнал да отмъкне лъскаво немско „Бентли”, чиито следи минават през България и Турция и се губят в Грузия.

Майки в паника заради ваксина, пише в другия акцент на първа страница. При джипитата липсвал задължителният за 6-годишните „Тетраксим”. Нямало го и в аптеките. От РИОКОЗ обясняват, че доставката за 4-тото тримесечие е пристигнала. Оттам предполагат, че обявената грипна епидемия и свързаната с нея забрана за имунизации е довела до объркването.

Дучето на чеверме при Здравко Узунов, пише на спортната страница. Шефът на фенклуба на червените бил на софра при бившия президент на „Хасково”.

Режат релси заради 2000 дка ниви, пише на 4 страница. Темата на публикацията е вчерашният протест на жители на село Сталево срещу новата жп линия, която реже достъпа им до нивите.

В Израел уволняват за първоаприлски шеги. Това казва в интервю за вестника известният в близкото минало хасковски музикант Джеки Натан. От 13 години той живее в Израел. Интервюто е на 6 и 7 страница в рубриката „Гладиатор”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини