От х:

Днес в x:

Хасан Азис:На дневен ред е мостът над Арда при Крайно село

На дневен ред е мостът над Арда при Крайно село. Поставяли сме въпроса за неговото изграждане пред няколко редовни правителства. Не сме се отказали да го поставим пак. Изграждането на моста е от ключово значение за развитието на зоните за отдих при Енчец и Главатарци. Това сподели за Кърджали бг вести кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис. Той припомни, че проекта на моста е подготвен по негова инициатива и със съдействието на покойния Димчо Михалевски.

  Чакаме централната изпълнителна власт да даде разрешение за изграждането му. Мостът стъпва в имот, който е на Министерството на земеделието и е нужна санкция на ведомството. Става дума за разсадника на Горското стопанство.

  Мостът при Крайно село е кардиналното решение за облекчаване на туристическия поток към зоните за отдих Енчец и Главатарци. Гостите ни питат,няма ли друга възможност да се стигне до тях ,а се минава през кв.”Боровец”, който не може да бъде лицето на Кърджали. При изграждане на моста трафикът ще върви от „Беломорски”,край Съдебната палата ,през центъра и Възрожденци.В момента разсадника на Горското не е жизнено необходим, поради намалелия размер на залесяването. Това подчерта хотелиерът Георги Башков.

  Междувременно след сигнал на хотелиерите от Главатарци, бе изкърпен Пътят за Енчец. Но това е поредното временно решение.

  Положихме студена асфалтова смес,за да решим проблема с дупките за зимния сезон. На пролет планираме цялостно преасфалтиране. Това каза още градоначалника.

Георги Кулов

Снимка:Мохамед Хабил

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини