От х:

Днес в x:

Хората на Кирил Петков искат 6 мандата за депутати в Кърджалийския многомандатен район, Никола Минчев би се кандидатирал отново от тук

Хората на тандема Кирил Петков и Асен Василев искат  9 Кърджалийски многомандатен избирателен район да излъчва 6 депутата, а не както досега 5. Това е справедливо, като се има предвид ,че във Видин например мандата се печели с 6000 гласа, а тук с 13 000.Това би им дало големи шансове да излъчат народен представител от града край Арда. Те смятат, че преразпределението на мандатите е бил приоритетът при промените в Изборния кодекс, а не връщането на хартиената бюлетина.

  Зам.-председателят на Народното събрание от „Продължаваме промяната“ Никола Минчев сподели в Кърджали пред журналисти, че партията му търси партньори за предстоящите предсрочни избори. Желани са всички, които приемат антикорупционната платформа т.е. политически сили, които нямат обремененост от източването на публични средства.

  Що се отнася до листите тук, те биха били попълнени от хора с каузи т.е. граждани, които се борят за общественото благо.

  Никола Минчев подчерта ,че с удоволствие би приел да се кандидатира за народен представител от Кърджали. Това обаче трябва да решат от „Продължаваме промяната“ и Демократична България, които в момента са в напреднали преговори за общо явяване на вота.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини