От х:

Днес в x:

Георги Иванов: Работя за обществото, но и за себе си. Хасково с частна Бърза помощ. Преглед на печата

„Искам да е ясно на всички в община Хасково, че Георги Иванов работи за обществото, но и за себе си“. Това казва в интервю за „Новинар юг“ градоначалникът. Заглавието е „Грешка – останах независим кмет“. Повод за разговора е 10-годишнината от встъпването му в длъжност като кмет през 1999 г. Освен многото коментирани теми в разговора, има и новина – два нови хипермаркета започват да се строят в Хасково. Те били върху частни терени. Строителството ще започне напролет, казва градоначалникът.

Интервюто с кмета е на 6 и 7 страница.

Водещата новина за вестника днес е „В ДПС си пуснаха кръв“. Мелето станало в Караманци. Сбили се доганисти, единият е наръган с нож.

Сталево ляга на жп линията, иска прелез, пише в другия акцент на първа страница. Строителството на високоскоростната железница ще отреже плодородните земи на селото, а прелез не е предвиден.

Канализация за 58 дни в 2 села, пише в акцента на втора страница. Селата са Зимовина и Поповец, а общината – Стамболово.

Ексшеф на „Екопрогрес“ поема ДФ „Земеделие“, пише още на страницата. Владимир Матеев е новият директор, избран в конкурс.

Прокурор иска доказателство, че кметът Г. Иванов е кмет, пише на 3 страница. Вчера пловдивският апелативен съд е отложил за 1 февруари догодина разглеждането на протеста на хасковската прокуратура, с който се оспорва оправдателната присъда на градоначалника за подкуп от „Дусман“.

 

Земеделци лягат пред влака, пише в голямото заглавие над главата в „Хасковска Марица“. Отрязан достъп до нивите вдига Сталево на бунт.

Хасково с частна Бърза помощ от януари, пише в другия челен материал на първа страница в броя. Спешните екипи щели да бъдат разположени на бензиностанция в града, още не е уточнено коя. Проектът е на фирма „Седи“. Идеята била към автозастраховката да се плащат още 15 лева, които да покриват тази услуга. За останалите ще струва 1500 лева при инцидент.

ХЕИ не можа да пребори пиците в школата, пише още на първа страница. Текстът е илюстриран със снимка на щастливо хлапе, захапало пица.

Автобандата зад решетките след 11 обира, акцентира вестникът на 3 страница. Шестима са прибрани на топло, след като влудиха Хасково през почивните дни.

Пиян ром нападна лекар, пише още на страницата. Инцидентът станал в Харманли в неделя вечерта. Тумбата се изсипала в болницата с каруца. Докторът се принудил да извика полиция.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини