От х:

Днес в x:

Убийците на граничния полицай Петър Бъчваров били по браздата да крадат добитък

Изображение 1 от 4

    Убийците на граничния полицай Петър Бъчваров били в зоната на пограничната бразда, за да крадат селскостопански животни. Това стана ясно след координационната среща по случая между българските и турските власти, която се състоя на ГКПП ”Капитан Андреево” днес следобед.

    Граничният полицай от службата в Елхово -младши инспектор Петър Бъчваров беше застрелян от турски граждани на 7 ноември, миналата година на граничната бразда край с. Голям Дервент при изпълнение на служебните си задължения.

    “От това, което получихме като информация от турските власти, не се касае за престъпление, свързано с нелегална миграция или с организиран характер. Касае се за криминално престъпление, по-скоро от битов характер“, каза окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев. Тази теза ще бъде използвана и в нашето разследване, допълни прокурорът. Той посочи, че разследването е в напреднала фаза и от двете страни и върви към приключване.

    Прокурорът съобщи като нова информация и, че балистична експертиза е показала, че стрелците са използвали ловно оръжие 12-ти калибър със сачми за едър дивеч. С това оръжие е бил произведен и фаталният изстрел, покосил граничния полицай.

    Евентуалната екстрадиция на братята от Турция, които впоследствие бяха заловени в родината си, като стрелците по българския граничен полицай, и гледането на делото срещу тях в България, е хипотеза. Засега обаче тя не е била обсъждана, отбеляза още той.

    Главният секретар на МВР Петър Тодоров обясни, че цялата оперативна информация по този случай се споделя между властите от двете страни. Той конкретизира за охраната по границите ни, че има предложение за 1260 допълнителни щата за гранични полицаи. Дали това ще стане факт обаче решението трябва да се вземе от Народното събрание. В момента на обучение са около 150 гранични полицаи.

    Главният секретар отговори и на въпрос, свързан със столичния полицай, който на Нова година удари с кола три автомобила и избяга. Той вече е ясен. Спрямо него има взето административно отношение, започнало е и дисциплинарно производство.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Fb
      FB
      4 0
      09:09, 4 яну 2023
      Я ме погледни в очите и ми кажи, плува ли корабче вътре ...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини