От х:

Днес в x:

Пневмонии и ларингити в наследство от грипа

Опашките в болниците намаляха

Детското отделение в хасковската многопрофилна болница е препълнено със деца получили усложнения от грип и остри респираторни заболявания. Това потвърди и началникът на отделението доктор Паунов. Усложненията са характерни за сезона- ларинго-трахинити и пневмонии с обструкции или иначе казано спазми, са най-честите диагнози при малчуганите. Те са от 2 до 12 годишни, извън тези възрасти са по-скоро изключение.

Няма критичен случай сред хоспитализираните деца съобщи доктор Паунов. Децата се приемат непрекъснато. Понастоящем в отделението има 36 пациенти, при нужда ще се поставят нови легла. Според лекарите обаче, такава нужда едва ли ще настъпи.

Случаите на грип и ОРЗ в Хасково паднаха от 384.32 на 175.07 на 10 хиляди от началото на грипната епидемия до вчера, информира главния епидемиолог в областта доктор Снежана Иванова. В Димитровград, стойностите са още по ниски 115 на 10 000. Макар че нивата на заболеваемост се връщат на периода отпреди обявяването на епидемията, противоепидемичните мерки няма да се отменят до 20-ти ноември. До тогава са забранени консултациите, свижданията и плановите операции. Ваканцията за учениците обаче свършва в четвъртък. По данни на местната здравна инспекция, нито един заболял от грип по време на епидемията не е постъпвал в интензивното с опасност за живота. Също така Хасково е може би един от много малкото региони в страната където няма изолиран НИТО един случай на заболял от свински грип.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини