От х:

Днес в x:

EVN се подигра с Хасково. Шефът на съда съди кмета. Преглед на регионалния печат

Шефът на окръжния съд Росен Русев поема делото срещу хасковския кмет Георги Иванов съобщава вестник „Хасковска Марица“. Наказателния процес е за случая БИЛЛА и е насрочен за 25-ти тоя месец. До дело се стигна след като общината не възстанови сума на търговската верига. Стана ясно още, че хасковската прокуратура е протестирала пред апелативната в Пловдив оправдателната присъда за Георги Иванов по случая „Дусман“. Там градоначалникът бе съден за подкуп.

„EVN се подигра с Хасково“ заглавие над главата във вестникът. Насред епидемия, монополистът кара редовни абонати да висят с часове на опашки. Опашките са в пощите, където останаха единствените каси където човек може да си плати тока. Там обаче освен сметките се обработват писма, пощенски записи, изплащат се пенсии. Освен това служителите стриктно се придържат към работното си време и регламентираните си почивки, плюс характерното за държавните служби мотане и имитиране на дейност. Дружеството отговаря на страниците, че в Австрия хората си плащат по банков път. Е да, ама ако си дал и друг начин освен банковия поне осигури нормално функциониране на този начин. Не само 5 гишета да обслужват цяло Хасково. Пък хората си е тяхна работа кой път ще изберат. Монополистите май не разсъждават така.

Младежи: „Нетъприпми сме към малцинствата“, заглавие от първа страница. Най-хубавото в този материал е снимката, където красиви млади хора, спират красиви млади минувачки. Жалкото е ако симпатичните младежи раздаващи брошурки, наистина смятат така, щото едва ли има по търпеливи към малцинствата хора от българите. Ако някой не вярва да излезе в чужбина и потърси правата си от България там. Що се отнася до темата измъкната от някакъв ден на толерантността, тя е поредното средство някакви неправителствени организации да се напапкат с парички докато преливат от пусто в празно. Ето защо думата проект стана мръсна за българина, а пък на хората им е все едно дали от Европа ще ни спрат парите за проекти или не. Така или иначе от тях се облажват само групичка хора, а ползата е никаква.

„Грипът затихва“ От 380 на 270 е паднала заболеваемостта от грип в региона. Може на спокойствие да прочетете тази новина във вестника докато подсмръчате разбиращо над нея. И да си спомните, че само допреди седмица, грип в Хасково въобще нямаше, а хората чуваха за него от медиите докато чакаха на опашки пред болничните кабинети. Въобще един много мъдър човек бе казал някога-има три вида лъжи-големи, малки и статистика.

„М.Радомиров с бронз на астроолимпиада“ Ученикът от хасковското ПМГ Мирослав Радомиров спечели бронз на олимпиадата по астрономия в Китай. Още преди месеци, Haskovo.net представи в интервю амбициозния младеж и косвено му гласува доверие в уменията му. Сега се чувстваме като треньори дали път на нова спортна звезда. Може и да не е от ранга на Стоичков, но със сигурност е повече от Таню Ганев например. Нищо лично.

„Супер лекарство срещу цигарите“ водещо заглавие от страница 3-та. Единствеаното супер в него е цената-115 лв. Тия които са го пили казват че ефекта е само временен. Такъв е ефекта и ако от тютюн минеш на марихуана. Най-сигурния и доказан начин за отказване е да се ожениш за жена непушачка. Предупреждавам, излиза доста по- скъпо удоволствие. Иначе поводът за статията е поредния ден- този път за борба с тютюнопушенето.

„Кризата стопи програма от социални помощи към заетост“ Само до края на годината има пари за временните програми за безработни. После свършват и с тях и комфортът на някои безработни за период от 3-4 години. Периодът не е произволен.

Топ-новината е на спортна страница. Сестрите Габриела и Стефани Стоеви спечелиха бронз на европейското първенство по Бадминтон в Словения. Постижението е още по потресаващо, защото двечките са на 14 и 15 години. Първенството бе за 17 годишни. Федерацията още мислела как да ги награди. Тук пак следва да се похвалим. Представихме на обществеността децата дълго преди да заминат на европейското и предрекохме техния успех, докато всички разбирачи на спорта обясняваха как не разбираме от спорт. Нищо, ние не се сърдим. И обещаваме да не предсказваме че ФК „Хасково“ ще влезе в А група.

„МВР виси с 40 бона на експерти“ започва обзорът на новините вестник „Новинар Юг“ Областната дирекция на МВР дължала на експерти за професионални заключения близо 40 хиляди лева. Държавата дължала тия пари ама май кризата и тук се е намесила. Психиатри вече известили писмено дознанието че отказват професионални заключения. Ако с това намалее броя на „невменяемите“ престъпници, може и да има нещо хубаво от тая криза.

„Дора Ангелова пое земеделието“ Областния управител представя пред служителите новата шефка, която ще замени уволнения Мустафа Емин. Ангелова досега бе главен експерт в „Оперативна информация“ и „Животновъдство“ в областната дирекция. Както предвидихме, вчера когато стане ясно кой ще е шеф на земеделието ще го четем на първа страница в Новинар-а. Е, тогава се спрягаше друго име, но пак беше женско. Напредък. На предишния земеделски шеф името звучеше повече от безполово.

„Веселина Георгиева топ ревизор на годината“ Свиленградчанката от отдел „Контрол“ към НАП Хасково е разкрила за бюджета над милион и половина лева. Харесва си работата и не се притеснява за сигурността си. При това, изглежда и добре. Модел на бъдещия данъчен-ще ти вземат парите с усмивка и може даже да ти става приятно.

„Социален шеф социалист-аут“ Господин Георгиев е с прекратен договор като шеф на социално подпомагане. Всъщност с изтекъл едногодишен договор, който няма да бъде подновен. Информацията е водеща на страница втора.

„Без ваканция в детските градини и яслите“ Там децата почнали да ходят отново.

Учителите с 50-10 лв отгоре през ноември. От ноември учителите вече не са просто учители, а младши, старши и главни. Последните още не са определени, а пък младши учители/както и млади/ няма. Всички са със старшинство. Това е като армия в която всички са офицери.

„Атентатор“ на Живков е разкрит настраница 4-та. На страница 5-та, двете сестри Стоеви и техния успех, плюс разбира се тенисиста Григор Димитров и 296-тото му място в света.

Страница 6-та-кметът на Добрич Марин Маринов и неговата изповед за управлението на селото през последните 10 години.

Интервю с бившия футболист на ЦСКА Флорентин Петре и понастоящем рали пилот на страница 7-ма.

Ами, това е от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини