От х:

Днес в x:

Данъчните показаха героите си навръх професионалния празник

Веселина Господинова

Трима данъчни с общ стаж 37 години в системата на данъчна администрация бяха избрани от колегите си в Хасково за „Служители на годината” в тукашната дирекция на НАП по случай професионалния празник на агенцията 16 ноември.

Това са Веселина Господинова от Свиленград, ревизор и ръководител на екип в отдел „Контрол”. Екипът й е разкрил допълнителни за бюджета 1 566 297 лева данъци и осигуровки. Ревизирала е лица от рисков контингент, хора взимали необичайно големи заеми и притежаващи луксозни автомобили.

В отдел Обслужване номер 1 за колегите си е Весела Илиева от Хасково – главен инспектор по приходите в сектор „Услуги за клиенти”. Нейният екип пряко се занимава с регистрацията на фирми и проверките за прихващане и възстановяване на суми. Само за първите 9 месеца на тази година под нейно ръководство са проверени 986 лица, поискали да им бъдат възстановени надвзети данъци и осигуровки.

В отдел „Събиране” най-много гласове събра публичният изпълнител Венелин Арнаудов също от Хасково. Приносът му от началото на годината до края на септември се измерва в събрани просрочени задължения в размер на 1 386 700 лева и ефективно запорирано имущество за 1 295 500 лева. Славата на Венелин като акуратен данъчен обаче е затъмнена от ловните му подвизи включващи отстрелян 248 килограмов глиган само преди дни.

Весела Илиева

Кой кой е?

Веселина Господинова/сн 1/ е родена в Свиленград през 1970 година. От 1994-та година работи в системата на Приходната агенция. Макар да е на предната „фронтова” линия никога не се е чувствала застрашена заради професията си. Пряко не е получавала заплахи заради дейността си. Косвено-само опнякога. Разчита на съпруга и себе си за да се опазва от неприятностти. От 2004-та година работи в Хасково и оттогава по думите и няма никакви проблеми с клиентите. Дори и когато ги глобява. Ако нещо я изненадва, това са големите суми които Физическите лица укриват от държавата. Някои стигат до половин милион лева задължения. Заради това смята че укриването на данъци наистина се приближава до определението „национален спорт”.

Весела Илиева /Сн 2/. -38 годишна от Хасково. Работи в системата на НАП още от 1995-та година. Това е най-голямото и признание за добре свършена работа. И без него обаче обича професията си и не може да си представи че би работила друго. Заарди спецификата на отдела и, и се налага по често да връща пари на хората отколкото да им ги взема. Харесва това. Според нея, хасковските фирми започват доброволно да излизат на светло-самите те предпочитат да си декларират печалбите, при това без напомняния. По наблюденията и броят на самоосигуряващите лица в Хасково нараства1 което показва че хасковлията все повече започва да разчита на себе си, а не на работодател. От друга страна пък, работодателите продължават да регистрират трудови договори, което може би е знак че финансовата криза свършва.

Венелин Арнаудов /сн.3/ днес бе на лов. За глигани или длъжници не е ясно. На снимката е с последния си ловен трофей.

Г.Христов.

Венелин Арнаудов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини