От х:

Днес в x:

Пребиха футболист с метални пръти. Хванаха крадци с 21 обира. Преглед на регионалния печат

„Задържаха двама с 21 обира” информира от своята първа страница вестник „Новинар ЮГ” Двойката обрала 6 жилища в Свиленград и била заловена в Ивайловград. В тях открили вещите от обраните жилища плюс много други, от което местните криминалисти заключават, че компанията е отговорна за не по-малко от 21 обира в областта. Единият е от София, другият от сливенско и двамата са лежали в затвора заради обири. Излизат тази година и както се казва-старата любов ръжда не хваща.

„По 100 лв на ден за гъби в Гърция” Българи прескачали границата с южната ни съседка за да наберат печурки, манатарки и пачи крак. После ги предавали в тукашните пунктове за изкупуване. Работата комай се очертава доходоносна с тия 100 лв на ден. Ако човек не го мързи, уточняват хората от село Мезек където създали специален пункт за изкупуване на гъбите. И да го мързи, като е гладен ще се върне към зората на цивилизацията. Там нашите предци от предхристиянско време са оцелявали като са събирали корени, ядки и други ядливи треволяци. Ние сме в историята и историята е в нас.

„Областното ДПС си преизбра Атаман”, заглавие от страница първа. Всички са доволни от Атаман, той работил упорито и постигнал най-добрия резултат на ДПС в избори-парламентарните тази година. Въобще както обикновено депесарите изглеждат монолитни отвън. За целта трябва външен враг и сега това е правителството на Бойко. Изтиквало ДПС от властта. Ще рече човек че ДПС и властта имат пъпна връв помежду си.

„Каква демокрация с подставени лица като Христо Василев” Въпросът е на лидерът на местната подкрепа Марио Бисеров. Христо Василев е бившия областен управител на Хасково. За друг Христо само че Бисеров/брат на Марио, виден Седесар и Депесар/ -нито дума. Вместо това много уж задълбочени въпроси в интервюто. Например-Какво ще направите за да оттървете работниците от съкращения? Ми нищо не може да направи човека, сключил е колективния трудов договор нататък си е работа между работника и фирмата. При неправомерно уволнение си има съд, ама кризата не можеш да я осъдиш нали? Даже и Марио не отговаря толкова подробно, макар уж това да му е работата.

„Жена поема земеделието в Хасково” След уволнението на Мустафа Емин ще го наследи заместничката му Янка Николаева. Може би. Когато стане факт, подобно заглавие ще е чело във вестника и ние пак ще се занимаваме с него.

Цели две препечатки-на 4-та и 7-ма страница. На 4-та интервю с професор от БАН Кръстю Манчев. Той казва-Баташко клане не е имало. Не е имало и турско робство. И още: поддали сме се на пропагандата на нашите възрожденци. Направо не е за вярване! Без медии, пиар щабове и прочее глезотии на модернизма, нашите възрожденци които и без това са една бригада хора са създали пропаганда която трае вече неколкостотин години. Мани, ами и на тая пропаганда тогава вярват в Англия барабар с министър председателя  Гладстон/който печели избори с нея, дори/ и цяла Русия, които ега ти и лековерниците, започват война и дават 200 хиляди убити в нея!!! Будали с будалите му. А нашите възрожденци ако живееха сега щяха да станат щатски, руски президенти че и монарси в обединена Европа. Пропагандата е всичко.

Този професор с показателното име Кръстьо, е жива илюстрация на думите на Симеон Дянков че в БАН са изкуфели старчета. За всеки влак си има пътници. За всяко старче, медии които да оправдават консумативите му.

„Пребиха футболист с метални пръти” водещо заглавие в „Хасковска Марица”. Георги Георгакиев от Свиленград бил набит от двама закачулени пред дома си. Бил кротък и некомфликтен що ли е станало така се чудят близките. Играчът скоро ще бъде изписан, разследването продължава. Настоящата звезда на ФК „Свиленград” е бивш юноша на ЦСКА.

„Училище пред срутване, евакуират деца”, челно заглавие на вестника. Става дума за единственото школо в Ивайловград. По план било строено през 1930-та година за два етажа. После надградили трети и това претоварило основите. Сега едното крило е с големи пукнатини които се разширяват. 62 хиляди лева са отпуснати за изготвяне проект за ремонт. Колко ще трябва за самия ремонт не се съобщава.

„Школата под ключ, градините работят” Грипната ваканция за хасковските и димитровградските училища остава до сряда включително. Градините обаче и на двете места са на линия. Ще приемат деца.

На първа и четвърта страница зрелищни снимки и подробен текст за първото улично рали в историята на Хасково. 10-на хиляди гледаха гонката по улиците на града. Въпреки че събитието акумулира интереса на повече хасковлии отколкото на евроизборите например, заглавието е парализиращо” Градско рали парализира Хасково!!!! Барак Обама, моля те не идвай в Хасково, ако ти е във графика за следващата година. Ще го парализираш!!! Не е хубаво това. Най добре никой да не идва и нищо да ни става. Ей тъй ще си вървим кротко по чаршията и ще си клюкавкаме асковските трандафори! Тъй си ни е харно, да знайш!!!

На страница 4-та: „Закопчаха рецидивисти със 100 обира”. За тандема дето обрал свиленградските жилища и после го спипали в Иваейловград. 100! Полицията съобщи за 21, но това били само за последните два месеца. Пък и 100 е такова хубаво число. Граничи към безкрайност.

„Осъдиха община за данъци” Харманлиец осъдил харманлийска община заради висока такса смет. Ако това е вярно значи се доближаваме с една стъпка към Щатите където не е рядко явление някой янки да осъди самите Щати. Казват, че за това там е най великата демокрация.

750 кила риба спасени от бракониери” на страница 3-та. „Чистката в земеделието била политическа” според Юнал Лютфи/ депутат от ДПС/, на страница втора.

Нищо интересно по спортните страници.

Това бе по интересното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини