От х:

Днес в x:

Детските градини ще работят и в понеделник

Градините ще приемат деца и в понеделник

Детските градини в Хасково и областта ще продължат да работят въпреки че региона остава в състояние на грипна епидемия. Нямаме предписание от РИОКОЗ за затваряне на детсикте градини, заяви в края на работния ден Ани Йорданова началник отдел образование култура и спорт към местната община. Според нея заболеваемостта на децата е слабо повишена, но „не драстично”. В случай че здравната инспекция препоръча затваряне на градини и ясли, ще се съобразим. Но в понеделник заведенията ще работят, а след това ще се преценява ситуацията, допълни г-жа Йорданова.

На своя заседание днес следобед, националния пандемичен комитет към министерството на здравеопазването реши да запази състоянието на епидемия в цялата страна въпреки отбелязания 10%-ов спад в заболеваемостта от грип. Все още в сила остават предепидемичните мерки-отмяна на детски и женски консултации, планови операции, свиждания в болниците, имунизации и др. Единственото изключение е за грипните ваканции където всяка регионална здравна инспекция преценява за съответната област.

За Хасково и Димитровград местната РИОКОЗ препоръча още три дни почивка за учениците. Навсякъде другаде учебните занятия се възобновяват.

 Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини