От х:

Днес в x:

От утре: 50 суперколи в 36 километрова гонка по улиците на Хасково

От 12 часа утре над 50 автомобила ще се впуснат в скоростна надпревара по улиците на Хасково. Гонката е по повод първотo изпитание - състезанието „Писта Хасково-затворен Маршрут“. Състезанието е със статут на открито първенство, а от следващата година ще бъде част от националния пистов шампионат. Колите ще поведе най-реномирания български пистов пилот Румен Дунев.

Състезанието ще се проведе събота и неделя. Първият от почивните дни ще е посветен на официалните тренировки-от обяд до 17 часа. Показалите най добро време ще бъдат начело на стартовата решетка в 11 часа в неделя. Стартът и финалът са на бензиностанция Шел срещу ВиК. Маршрута обхваща част от булевардите „Раковски“ „Васил Левски“, улица Ком и димитровградско шосе. Една обиколка е 3 км и 100 метра. Състезанието включва 3 старта с 12 обиколки всеки.

В турнира участват само модификации на на фабрично произведени серийни автомобили. Тоест машините не са само за състезания, както е във формула 1, а са подобрени версии на съществуващи коли които са в масова продажба.

Окончателните резултати и победителите ще бъдат известни към 16 часа в неделя. Организатори на състезанието са Съюза на Българските Автомобилисти, община Хасково и Картинг писта-Хасково.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини