От х:

Днес в x:

225 ученици показват агресия и насилие

Деян Янев и Антоанета Станчева

Ученици от пет хасковски школа ще драматизират на сцена ситуации на агресия, насилие и дискриминация. В разиграването на социалния театър ще се включат 225 деца. Експериментът е част от проекта "Мрежа от ученически клубове "Форум театър", който спечелиха сдружение "Икар" и Младежки център. Това съобщиха ръководителят на проекта Деян Янев, директор на общинското предприятие, и Антоанета Станчева, председател на неправителствената организация.

Театрални дискусионни клубове ще бъдат създадени в Езиковата гимназия, ОУ"Н. Й. Вапцаров", СОУ"Св. Паисий Хилендарски", СОУ "Васил Левски" и ОУ"Христо Смирненски". Стойността на проекта е 57 000 лева.

В клубовете ученици и психолози ще анализират причините за агресията и последиците от нея. Ще бъдат подбрани три ситуации на насилие, като по всяка от тях бъде написан сценарий. С помощта на театрални специалисти учениците ще подготвят ролите си. За постановката ще бъдат изработени декори и ушити костюми.

Представянето ще се състои в голямата зала на Младежкия център, като публиката ще има възможност да доиграе казусите. Спектаклите ще бъдат в афиша на театрален фестивал, в който ще участват младежки трупи от областта.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини