От х:

Днес в x:

Още три дни грипна ваканция за Хасково и Димитровград

Нови три дни грипна ваканция ваканция от 16-ти до 18-ти ноември включително, препоръча Регионалната здравна инспекция на училищата от Хасково и Димитровград. До решението се стигна след разширено заседание с участието на здравни инспектори, общо практикуващи лекари и образователни експерти. Инспекторатът прие мярката и разпуска градските училища до следващия четвъртък.

Ваканцията е валидна само за училищата в двата града, не в общините, уточни заместник-шефа на регионалното образование Иван Ванчев. Занятията в селските училища в двете общини ще бъдат възобновени поради ниските стойности на заболеваемост в селата.

Новината за ваканцията предизвика бурна радост у децата, които незабавно поеха към близките спортни площадки. Въпреки студеното време, те си организираха поредния футболен мач с обяснението че “ще имат достатъчно време да оздравеят, дори и да настинат“.

След обяд ще заседава и националния пандемичен комитет, който ще вземе решание за цялата страна. Възможно е ваканцията да бъде увеличена, но със сигурност отпуснатите три дни за Хасково и Димитровград няма да бъдат отменени, дори в страната обстановката да е изцяло нормализирана, поясниха от Здравната инспекция.

Георги Христов

Алтернативата на училището-футболната топка
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини