От х:

Днес в x:

18 години затвор за заклана съпруга. ВиК затапва борчлии с полиция. Преглед на печата

18 години затвор за заклана съпруга, информира в заглавие над главата „Хасковска Марица“. Присъдата е за Ангел Митев, който през февруари тази година закла бившата си съпруга Румяна с 30 удара с нож.

Цялата политическа пасмина мина през СДС, цитира изданието синдкалиста Марио Бисеров, чийто брат Христо Бисеров също мина през СДС. Самият Марио – тоже. Причината за тези изявления, освен разбираемото желание отново да застане пред обективите, вероятно е и фактът, че Марио вече не е общински съветник. По тази причина общинските съветници са наречени анонимници.

Sic transit gloria mundi. Това са казвали древните. Означава „така минава световната слава“.

Край на сухия режим заради съседи борчлии, четем още в броя. Изявлението е на новия шеф на ВиК Хасково Петко Стойчев.

Десети ноември не трябваше да го има! това пък казва в голямо интервю за вестника Георги Жеков. Той е бивш кмет на Хасково.

 

ВиК затапва борчлии с полиция, избира друг акцент от вчерашния бирифинг на новия воден шеф „Новинар юг“. Тези, които не си плащат водата, ще бъдат отрязани от мрежата, кани се той. Остава да видим как и вълкът ще е сит, и агнето – цяло.

ДПС в Баните с двама шефове, пише в акцента на втора страница в „Новинар юг“. В неделя предстояла областна конференция на доганистите.

Пуснаха биячите на умрял във вендета, пише на 3 страница. Ромите, които млатиха Митко Иванов посред бял ден в центъра на Димитровград, били освободени. От текста става ясно, че те няма да бъдат обвинени в убийство, защото конкретната причина за смъртта е сърдечна недостатъчност. Преписката се прехвърляла от окръжна прокуратура в димитровградската районна. Сигурно ще ги съдят за нарушаване на обществения ред или най-много за пресичане на червено.

Димитровградчанка видя наследника на интернет, четем на 6 страница. Става дума за директорката на димитровградската природоматематическа гимназия Илияна Славова, която била в Световния център за ядрени изследвания в Церн. А наследникът на интернет е ГРИД – средство за съвместно използване на ресурси и мощности.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини