От х:

Днес в x:

Езиковата в Димитровград се разболя наполовина

Болниците започнаха да се пълнят повече от училищата

47% от учениците от Димитровградската езикова гимназия "Иван Богоров" са отсъствали от училище днес, съобщиха от регионалния образователен инспекторат. Именно Димитровград се очертава като най засегнатия от дихателни инфекции район, след като още няколко училища регистрираха над 40 % отсъствия. Някои от децата в местните гимназии са дошли на училище с маски, споделиха учители. Затова предположенията са че при част от отъстващите са просто уплашени, а не болни.

Тополовградското СОУ "Петър Берон" е с втория показател по отсъствия-45%. В хасково най много ученици са си спестили учебни занятия в Професионалната гимназия по Туризъм-40% и в Спортно училище "Стефан Караджа"-38 %. В останалите училища от областния град нивата са доста по ниско. За региона отсъствията са 25%. Няма епидемична ситуация разясниха на пресконференция днес от Регионалната здравна инспекция. Заболеваемостта е 103 на 10 хиляди. Според епидемиолозите за грипна епидемия в региона може да се говори когато разболелите се станат 3 пъти повече-тоест 300 на 10 000.

По рано днес от министерстовто на здравеопазването съобщиха че ако в страната нивата на заболели от ГРип и ОРЗ скочат над 198 на 10 000 ще бъде обявена национална грипна епидемия. Към настоящия момент такава е обявена в 6 области и 7 общини. Общо в страната затворените училища са 753.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини