От х:

Днес в x:

В Хасково: По-скъпият GSM – за любовницата

Емил Трандев, собственик на верига магазини „Емо тел“

Интервю на Христина Котларска

- Г-н Трандев, защо да изберем вашите магазини?

- Защото сме най-добрите. Защото ние знаем, можем и даваме. Идват празници, а при нас е традиция по това време на годината да правим промоции. Ще продаваме с остъпки от 7 декември.

Клиентите трябва да знаят, че цената не е определяща за добър телефон. Ние не залагаме на ниски цени. Наблягаме на качественото обслужване. Най-важното за нас е да изпълним ангажиментите си към нашите клиенти.

Предлагаме качествени продукти и спазваме условията към гаранцията. Не искаме конфликти. За нас е важен клиентът, а не печалбата. На пазара сме от 7 години. Работим така, че клиентът да се върне при нас 26 пъти, а не да влезе само веднъж.

Ние продаваме не само в Хаскво. Имаме клиенти от Свиленград,Стара Загора, Харманли, Димитровград, Любимец. Палят колата и идват. Искат да купят точно от нас. Разбира се, че им предлагам добра цена.

Вежливо посрещане и изпращане, обясненията и информацията, която даваме на клиента, така че когато излезе от магазина, да е доволен и сигурен в това, което е купил.

- Всяка марка и модел ли може да се намери във вашите магазини?

- В магазините имаме около 80 модела.Това е стока, която преценям самият аз, че е оборотна. На склад разполагаме с над 300 модела. Можем да удовлетворим желанието и на най-капризните клиенти. Ако търсеният модел телефон не е в магазина, ние правим поръчка и доставката идва между 2 и 4 часа. Всичко на българския пазар, свързано с мобилна техника, може да се намери при нас.

- Кой е най-съпият телефон, който сте продали напоследък?

- Продадох модел на верту за 20 000 лева.

- Кой телефон е по-скъп - на съпругата или на любовницата?

За любовницата всичко е по-хубово. Повечето мъже не са толкова богати, за да отделят по равно и за двете.

- Вие колко често сменяте телефона си ?

-Много рядко - като жената. За мен телефонът е необходимо средство. Не ползвам екстри, той ми върши работа. Вашата писалка защо не е Пиер Карден?

- Продавате телефони от 13 години. Може ли да прецените един човек по мобилния му телефон?

- Когато някой купува телефон за 20 000 лева, можеш да прецениш какъв човек е. Но в общи линии не е така. В повечето случай става въпрос за гъзария. Купува скъп телефон, пък е никой. За човек не може се съди по телефона.

- Колко често хасковлията сменя мобилния си телефон?

- Животът на един телефон е три години. Преди две години се сменяха много често. Беше модерно да се купуват нови модели заради екстрите. Но от една година на пазара не се предлага нищо различно. Пък и кризата се усеща адски много.

Но тя е проблем за всички търговци, не само за мен. При избора на телефон не се търси лукс. В бизнеса е трудно. Не е лесно. Но оцеляваме.

- Кои телефони се харчат повече – новите или втора употреба?

-Хората са го измислили – хвали старо, карай ново. Продават се по равно. Въпреки, че телефон втора употреба е относително понятие. Предлагаме телефони и на един месец и на две години. Все пак новите телефони държат преднина в продажбите.

В чужбина няма магазини за втора употреба. Не е голяма разликата в цената между нов и стар телефон - между 100 и 200 лева. За това хората предпочитат новите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини