От х:

Днес в x:

175 300 лв. от общинския бюджет на Хасково за подпомагане на семейства или самотни родители на новородени

От началото на годината в община Хасково са постъпили 212 заявления за отпускане на еднократна финансова помощ на семейства или самотни родители с живородено или осиновено дете. За този период са направени 9 отказа, а на 32-ма кандидати е дадена възможност за повторно разглеждане на документите.

Размерът на еднократната финансова помощ се определя ежегодно в общинския бюджета за съответната година.

От началото на годината отпусканата сума е в размер на 650 лева. С промяна на минималната работна заплата от 1 -ви април еднократната помощ е в размер на 710 лв.

Родителите, подали заявление, трябва да отговарят на условията, уредени в Правилника за предоставяне на еднократна финансова помощ. Всяко заявление се разглежда от комисия, която одобрява, отказва или дава възможност в срок от 7 дни да се изпълнят условията от Правилника.

На последното заседание на Комисията, през октомври 2022г., са разгледани 49 нови заявления. Направен е един отказ. Дадена е възможност на шестима кандидати да отстранят пропуски и заявленията им ще бъдат повторно разгледани.

От началото на годината до сега от бюджета на Община Хасково са изплатени 175 300 лв. като еднократна финансова помощ на семейства или самотни родители с живородено или осиновено дете, уточняват от местната администрация.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини