От х:

Днес в x:

Още 3 теча избиха в локалното зад СБА, необходима е смяна на водопровода

    Още 3 теча избиха в локалното платно на булевард „Васил Левски“, зад СБА в Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net.

    Очевидно блика питейна вода от спукан водопровод. В този участък през последния месец са отстранени няколко аварии.

    Потърсен за коментар шефът на район Хасково във ВиК инж. Иванко Милушев заяви, че не са уведомени за течовете, но каза, че ще направи проверка по случая. Потвърди, че водопроводът в този район е проблемен, тъй като върху него са положени електро кабели.

    „Те са направо върху тръбата. Магнитната индукция от тези кабели, които са високоволтови, разрушава стоманената тръба и затова толкова често се налага да се ремонтира тази тръба, която е необходимо да бъде сменена изцяло“, заяви инж. Милушев.

    Допълни, че преди време от водното дружество са заявили в Община Хасково като приоритетна подмяната на водопровода в участъка от квартал „Орфей“ до газ станцията, който е с дължина около 350 метра.

    От кметството заявиха, че ситуацията в случая е по-особена, тъй като в случая това е довеждащ магистрален водопровод, който минава през частни имоти. В тази връзка процедурата за смяна на водопровода е сложна, тъй като трябва да се престъпи към отчуждаване. Водопроводът е определен като приоритетен обект за ВиК-Хасково. Заложен им е в Регионалния план за развитие и следва те да направят обследване на водопровода и те да търсят държавно финансиране през Асоциацията на ВиК за смяната му. Допълниха, че въпросната процедура за смяна на водопровода е била коментирана преди време на обща среща с представители на Община Хасково и ВиК-Хасково, сред които са били инж. Иванко Милушев и управителят на ВиК-Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      00
      007
      8 -7
      19:01, 19 окт 2022
      Тоя инженер в Малево ли е учил. Каква магнитна индукция при облицован кабел. Ама и вие журналистите сте за е.ане щото давате гласност на такива неграмотни
      • 44
        4444
        6 -2
        21:38, 19 окт 2022
        А Вие електроника и електротехника в Малево ли сте завършил? Или в Жълтуша?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини