От х:

Днес в x:

Родители не пускат децата си в училище заради грипа

Училището в Долно Големанци е отоплено, но децата отсъстват

Средният процент отсъстващи от училище деца се е повишил от 14 на 17 процента днес, отчетоха от образователния инспекторат в Хасково. Няма обаче учебно заведение, в което броят на липсващите да е драстично голям, поясниха експертите. Според тях отсъствието на част от учениците от клас се обяснява като превантивна мярка на родителите срешу евентуална грипна епидемия.

Броят на отсъстващите в селските училища рязко се е покачил през последните 4 дни, признаха директори. В средищното школо в село Войводово към настоящия момент отсъстват 37 деца от 125 на списък. В петък обаче липсващите деца са били само 4. Освен ученици отсъстват по болест и двама учители призна директорката Минка Челебиева. Иначе температурата в класните стаи е далеч над изисквания минимум от 18 градуса. Парното работи на донбаски въглища и това компенсира старичките дограми, обясни директорът.

Във Войводово липсата на ученици е осезаема през последните дни

 В Долно Големанци отсъстващите деца са 12 от 96 по списъчен състав. Всички са отпаднали от училище от началото на тази седмица. Училището ни е с нови дограми и топли стаи и не можем да си обясним този бум, потвърдиха и учителите оттам. Според тях децата идват с огромно желание в класните стаи дори и да не се чувстват съвсем добре. Липсата им означава че състоянието им е доста влошено.

Георги Христов

Вместо в училищата, децата бяха пред лекарските кабинети

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини