От х:

Днес в x:

Славейковци стартират кампания "Силните хора даряват" за доброволно кръводаряване


Едва навършили 18 години, част от дванадесетокласниците на СУ "Петко Рачов Славейков" - Кърджали са готови да се включат с личния си пример в кампанията "Силните хора даряват". Кампанията е инициирана от Ученическия парламент при училището за шампиони и започва. 
Още тази сутрин в 8:30 ч младежите ще посетят Кръвния център в многопрофилната болница в града и ще дарят кръв. Две седмици по-рано гимназистите поканиха своя директор Милко Багдасаров да се присъедини и той с готовност изяви желание като редовен кръводарител да бъде първият на стола, което ги прави още по-спокойни и уверени.
Славейковци се надяват да "заразят" свои връстници, учители, родители, както и обществеността на Кърджали, за да последват техния пример.
Кампанията ще продължи 2-3 месеца и ще бъде свързана с разпространение на информационни материали, организиране на тематични срещи, междуучилищни партньорства и други нестандартни изненади, които младите хора от Ученическия парламент предвиждат, за да повишат информираността по изключително наболелия проблем с липсата на достатъчно доброволни кръводарители.
Идеята за кампанията възниква още преди две години, когато днешните пълнолетни са още 16-годишни, но искат с кръвта си да помогнат за лечението на дете. Още от тогава не спират да се интересуват кога и при какви условия човек може да стане кръводарител. Едва изчакали да пораснат достатъчно, действат! Не могат да се примирят с постоянните постове в социалните мрежи, че хора търсят кръв за близките си в болница, без която те няма да успеят да се излекуват, дори да оцелеят.
Това е тяхното вдъхновяващо видео!
Да ги последваме още тази сутрин, когато те заедно ще отидат, за да покажат, че "Силните хора даряват"!
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини