От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста шофьора, задържан с дрога за 122 500 лева в тенджери и тигани

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 42-годишен турски гражданин за контрабанда на 4.9 кг метамфетамин за 122 500 лева. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Мъжът е арестуван на 12.10.2022 г. на ГКПП „Капитан Андреево“. Тогава той влязъл от Турция в България с товарен влекач с полуремарке. Водачът представил пред митничарите редовни документи за превозваната групажна стока. При огледа в долапа на полуремаркето, където обикновено водачите съхраняват храната и посудата си, проверяващите са открили девет прозрачни плика с бяло кристално вещество. Пликовете били в две тенджери, грил тиган и черна полиетиленова торба.

Съдът прие, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. От доказателствата се установява, че той се е опитал да отклони вниманието на проверяващите, което сочи за знанията му за естеството на превозваното и води до извода, че именно той е извършител на соченото деяние. За да приеме съществуването на реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление, се взеха предвид събраните към настоящия момент доказателства, обясненията на обвиняемия и показанията на разпитаните свидетели, които са достатъчно категорични за осъществената престъпна дейност. Съдът взе предвид, че А.К. е чужд гражданин и няма адресна регистрация в страната, поради което е налице опасност да се укрие, с цел да избегне наказателна отговорност.

Така чужденецът бе оставен в ареста. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

За престъплението е предвидено наказание от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хе
    Хелоуин
    8 0
    21:45, 15 окт 2022
    Дните на любителите на пикото са преброени
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини