От х:

Днес в x:

Арт пленер събра деца на различни възрасти в центъра на града

    Работилница по керамика и грънчарство организираха читалище „Заря“ и Школата по приложни изкуства „Колорит“, с ръководител Веселина Делчева, на открито. В ранния следобед арт пленерът събра спонтанно деца от различни краища на града и на различна възраст.

    Тънкостите в  работата с глината им разкрива опитният грънчар Ивайло Господинов. А в работата на децата помогнаха по-големите от възпитаниците на школа "Колорит".

    „Децата откликват и много харесват глината, приемат работата с нея като игра. Идеята не да изнесем работата на открито, пред читалището в центъра на града, е да се получи спонтанност, да бъдат привлечени повече деца да опитат тази техника, а покрай изкуството и възможността да творят заедно да се създадат контакти, а защо не и приятелства“, сподели Веселина Делчева.

    Пленер-работилницата по керамика и грънчарство, е част от проекта „Креативно читалище-споделено пространство за култура“, финансиран от Националният фонд „Култура“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      1 0
      13:37, 13 окт 2022
      Спонтанно в учебно време се организира събитието! Някои по избрани деца само присъстват, на по-лични майки! Защо не го организирахте в почивен ден?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини