От х:

Днес в x:

Всеки трети ученик в Хасково болен, отменят школските празници

Над 30 процента от хасковските ученици отсъстват от занятия, съобщи началникът на образователния инспекторат Иван Панайотов. Няма потвърждение, че всички са болни, но процентът е скочил рязко за последната седмица, допълни местният образователен шеф. Най-много липсващи деца има в харманлийското село Българин и в димитровградското СОУ „Васил Левски“ - над 35 %. Относително по-малко са отсъстващите в другите общини. За областта общия процент е 14.

Със заповед на министър Йорданка Фъндъкова от днес се отменят всички училищни празници заради свинския грип. Мотивът е, че струпване на цялото училище на едно място плюс наличие на външни хора повишава неимоверно риска от разпространение на остри респираторни заболявания, включително и грип. Заповедта влиза в сила незабавно. Според Панайотов мярката не отменя занимални, кръжоци и останалите извънкласни форми на обучение. „Може би ще се приложи за олимпиади и други мероприятия от рода на завършилото вчера математическо състезание „Черноризец Храбър“ в Димитровград“ допълни той.

Забраната провали патронния празник на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. „Паскалевите дни“ трябваше да продължат през цялата седмица и да включват кулинарни изложби, състезания и мултимедийни презентации. От проявите остава само издаването на училищния вестник.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини