От х:

Днес в x:

ВАС потвърди частичната отмяна за такса смет от 2020 година

Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд в Хасково за частичната отмяна на таксата за смет за 2020 година.

Обжалването е срещу повишената такса смет от 3.5 промила върху данъчната оценка на недвижимите имоти за населението и за жилищата на предприятията. Решението на общинския съвет на Хасково от края на 2019 година влезе в съда след подаденото недоволство от страна на фирми и граждани и падна на първа инстанция през август 2021 година.

Решението на ВАС е окончателно.

В края на миналата година Административния съд в Хасково отмени частично решението на общинския съвет за размера на таксата за битови отпадъци в Хасковска община за 2021 година. Това решение се обжалва от община Хасково пред ВАС.

Има и жалба срещу решението на Общинския съвет за размера на таксата за битови отпадъци в Хасково и за 2022 г. По това дело все още се събират доказателства, посочи адвокат Митко Цветков, който е сред юристите, оторизирани от организациите и гражданите за движението на жалбите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Кк
    ккк
    13 0
    09:19, 5 окт 2022
    Да връщат парите на хората!
  • 2
    Fe
    fery
    7 0
    11:02, 5 окт 2022
    Браво Мите! Разбий ги "тарикатите" от Общинската администрация! И подлогите "съветници''. Изобщо не ги е грижа за бизнеса/чуждия/. Дано и за следващите години падне.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини