От х:

Днес в x:

Гражданска защита „овладя“ земетресение за половин час

Гражданск защита в действие

За има няма 25 минути, 25 души и 5 единици моторизирана техника от гражданска защита се справиха с последствията от земетресение в две! населени места. Първо бяха спасени деца от 3-я етаж на срутилата се сграда на оздравителната гимназия в Минерални Бани, а после бяха изкарани удавници от река Банска в Сусам.

Естествено апокалиптичните ситуации не се бяха случили наистина. Това бе просто учение на Защитата, за действия при природни бедствия и катастрофи. Миналия месец, ГЗ „спасявали“ Симеоновградчани от наводнение.

Кмета на Сусам с колата си бе изтеглен от дерето

Експедитивността на хората на Людмил Иванов си пролича най вече в Баните, където спускането на деца с въже от третия етаж свърши за 5 минути и бе пропуснато от журналистическите екипи чинно пристигнали на уречения час-10 часа. След бясно преследване по5 километровата отсечка до Сусам, все пак защитниците бяха сварени в действие. Катастрофиралия уж автобус с деца вече бе изтеглен от пътя а колата на кмета на селото Ганчо Костов издърпана от реката където паднала по време на „бедствието“. В обективите навреме попадна само неименуван доброволец от Сусам който имитираше бедстващ жител паднал в реката. Ако спасяването на сусам продължи 10 минути, то това се дължеше на проливния дъжд който бързо пргони екипите на гражданска защита барабар с кмета на Минерални Бани Орхан Шабан, който бе почетен гост на мероприятието. От гражданска защита обявиха че имат и готовност за бързо и адекватно справяне с характерните за Сусам наводнения, които всяка защита ги изненадват напролет.

Паднал в реката сусамовец бе издърпан с дружни усилия

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини