От х:

Днес в x:

110 хасковски домакинства в доброволен Биг Брадър

110 домакинства от хасковска област ще разкрият по минути с какво точно се занимават в рамките на едно денонощието. Изследването стартира на 19 октомври и ще продължи една година. Това съобщи шефът на Териториалното статистическо бюро в Хасково Наско Нанев. Проучването се извършва по регламент на Европейското бюро за статистическа информация и ще съпоставя качеството на живот в различните страни - членки на съюза.

Началният час на анкетата, която ще попълват българските семействата, е 4.00 сутринта. Участниците в проучването ще описват заниманията си през интервал от 10 минути. Изследването има за цел да покаже колко часа българинът работи, с какво запълва свободното си време, как и колко се грижат за децата си, по колко часа спи. Анкетата ще даде информация дали домакинството ползва интернет, купува ли билети за театър и кино, участва ли в обществени и социални срещи.

Това е третото подобно проучване, което провежда Териоториалното статистическо бюро. За първи път обаче информацията от него ще се съпостави с анкетите на останалите страни членки.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини