От х:

Днес в x:

10 млн. лв. идат в Хасково за паркове и улици

Георги Иванов

Проект на община Хасково за близо 10 млн. лв. бе одобрен за финансиране в края на миналата седмица, съобщи днес на брифинг кметът Георги Иванов. Договорът бе подписан в министерството на регионалното развитие.

Това е първият голям проект, който ще бъде финансиран от ЕС, точната цифра е 9 722 000 лв, уточни градоначалникът.

Той изброи обектите в Хасково, които ще се реконструират и облагородяват със средствата на оперативната програма. Сред най-големите е реконструкцията на Градската градина, за която отдавна има изготвен архитектурен проект. Одобрените за това средства са 1 257 000 лв. Паркът около монумента на св. Богородица ще бъде облагороден и реконструиран с 1 535 000 лв.

Изцяло нови съоръжения ще бъдат монтирани на големия фонтан на на централния площад „Свобода“. За него са отпуснати половин милион лв. В проекта са предвидени още изграждане на велосипедни алеи в Кенана, реконструкция на тротоарите по бул. „Раковски“ и „Съединение“, 30 детски площадки ще се ремонтират и ще се построят нови.

Проектът ще се изпълнява 24 месеца, като срокът вече започна да тече от датата на подписването на договора, допълни Иванов. Според него строителните работи ще започнат най-късно през март-април догодина.

Той допълни, че е особено доволен от бързото придвижване на документите. Този проект веднъж вече бе одобрен от предишното правителство, но не бе финансиран. След съставянето на новия кабинет пък всички тези програми бяха замразени и проверени още веднъж. От целият ни проект бяха орязани само около 60 000 лв., каза кметът.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини