От х:

Днес в x:

Таксиджии на разпит за труп на жена. Хасково без ВУЗ, но с БАН. Преглед на печата

Таксиджии на разпит за труп  на жена, пише в голямото заглавие над главата в днешния брой на “Хасковска Марица”. МВР цяла седмица мълчи за разложеното женско тяло, открито край Сива река, допълва изданието. Основната версия на полицията е, че това е изчезналата през 2007-а Светла Попова от Свиленград, макар близките й да се съмняват в това.

Разпродават болница заради фелдшер, четем в другия акцент на първа страница. Става дума за здравното заведение в Симеоновград. Медицинска апаратура била продадена заради обезщетение за уволнен преди 10 г. фелдшер. Дълговете на болницата стигнали 40 бона.

Охранители масово скатават заплати, пише във водещия материал на втора страница. Информацията е от инспекцията по труда в Хасково.

Георги Лозев изгорял с две плазми по жп аферата, акцентира изданието на трета страница. Плазмените телевизори били иззети от хотелиера от полицаи по подозрение, че са част от откраднатите преди две години телевизори. Бизнесменът отрича да има нещо общо с кражбата.

Стамболово остана бастион на ДПС, пише вестникът на 4 страница. Репортажът е посветен на частичните избори за кмет на общината. Трима от мераклиите за стола на Гюнер Сербест били от Тънково.

Хасково без ВУЗ, но с БАН. Така е озаглавено интервю с проф. Григор Велев, публикувано на 5 страница в “Новинар юг”. Професорът регистрирал БАНИ – Българска академия на науката и изкуствата в хасковския съд. Седалището на академията е родната му къща на ул. “Петър Берковски”26.

Уловиха турци с дрога за 10 млн. лв., информира в заглавие над главата вестникът.

ДПС не даде Стамболово, съобщава в другото челно заглавие на първа страница изданието.

Експерт от МРРБ поема ВиК Хасково, четем още на страницата. Това бил 45-годишен димитровградчанин, чието име не се съобщава. Рокадата щяла да стане до десетина дни.

Украинец от Австрия стана лауреат на “Недялка Симеонова”, акцентира на втора страница изданието. Победителят е Тимур Мелник – украинец, живеещ в Австрия.

Почват шестетажен паркинг в Хасково, четем още в броя. Той ще разполага с 211 паркоместа и ще се намира до XXI век.    

Стамболово. Избори. Скука. Така е озаглавен материал за частичните избори в общината. Публикуван е на цялата 7 страница въпреки предупреждението в заглавието, че е скука.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини