От х:

Днес в x:

48 души от област Хасково се лекуват в болница с усложнения при Ковид-19

48 души от област Хасково  се лекуват в болница с усложнения при Ковид-19.

За времето от 29 август до 4 септември  диагностицирани нови случаи на Ковид-19 в област Хасково по общини са най-много в Хасковска община - 55. В община Димитровград позитивни проби са дали  32 лица, в  община Свиленград – 29. В община Харманли са  23 лица. Любимец е следващата по най-висок брой нови позитивни- 19 души, в община Ивайловград са двама, в община Маджарово има  3 лица, в община Тополовград са  9 души, а в  Минерални бани има един новозаразен, в община Симеоновград  са 4 лица.

Сред новите позитивни има лекар от ДКЦ-1-Хасково, рехабилитатор от Дневен център за лица с увреждания в Свиленград, санитарка от МБАЛ-Хасково, медицинска сестра от ДПЛПР с. Радовец и  потребител от Дом за стари хора в  Харманли. Под карантина като негови контактни лица са поставени 23 потребители и 2-ма служители от персонала.

Общо диагностицирани случаи от началото на пандемията в областта са 29798,  починали са 1904 души. За последната седмица са двама-мъж на 77 г. от община Хасково и мъж на 93 г. от община Минерални бани. И двамата без придружаващи заболявания.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    И
    И
    1 -1
    08:48, 5 сеп 2022
    Лекувайте си ги ...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини