От х:

Днес в x:

Станишев на прокурор. Преглед на националния печат

„Стандарт": Станишев на прокурор

Сергей Станишев е на път да стане клиент на прокуратурата. Той е скрил доклад на ДАНС за корупция във властта, докато е бил премиер. Това стана ясно, след като бившият сътрудник на родното ФБР Алексей Петров предаде на премиера Бойко Борисов въпросния документ. Той е с гриф "Строго секретно" и изпратен на Станишев по куриер на 10 октомври миналата година.
Обвинител номер 1 Борис Велчев вече извършва проверка по настояване на Борисов. Образувано е производство за изтичане на класифицирана информация от МС, разкри пред "Стандарт" зам. градският прокурор на София Роман Василев.
Станишев е за прокурор, бяха категорични пред "Стандарт" вицепремиерът Цветан Цветанов и шефът на комисията за контрол над ДАНС Иван Костов.

 

„24 Часа": Заловиха 79 кг хероин на Капитан Андреево

Близо 79 кг хероин беше задържан на Капитан Андреево от служители към специализирания отдел за борба с наркотрафика на Митница Свиленград, съобщиха за "Фокус" от агенция „Митници".
Пратката е засечена около четири часа тази сутрин при проверка на лек автомобил „Ситроен Ксара Пикасо" с немска регистрация, пътуващ от Турция за Германия.
Наркотичното вещество било укрито в специално изработен двоен под на автомобила и разпределено в 152 пакета с общо тегло 78,860 кг. При полеви наркотест прахообразното вещество реагирало на хероин.

„Новинар": ВСС иска по-голямо наказание за подкупни магистрати

Наказанието за подкуп, особено когато се отнася за магистрати, вероятно трябва да се увеличи. За това призова председателят на комисията по професионална етика и превенция на корупцията към ВСС Цони Цонев. Според него не може човек без морал да упражнява юридическата професия и да определя съдбата на хората. При хващане с рушвет, магистратът трябва да губи автоматически и правото да бъде юрист, категоричен е Цонев. Според него моралът е в дефицит при тези магистрати, а това от своя страна е причина за недоверието на хората към тях.
Етичната комисия към ВСС се е самосезирала след информацията, че прокурорът от Окръжната прокуратура в Плевен Георги Великов е взел подкуп от 23 000 лв. Още в понеделник ще бъдат изискани всички документи по случая. "Ще действаме с пълна решимост и радикални мерки, независимо кой какъв пост заема", обеща Цонев.

„Труд": Инспектори спряха два строежа

Внезапна проверка на Главната инспекция по труда (ГИТ) вчера доведе до спирането на строителните работи на два обекта в столичния кв. "Манастирски ливади".
Според инспекторите на тях не били създадени безопасни и здравословни условия за труд, не бил елиминиран и рискът от падане. Всички работници са били без каски и лични предпазни средства.
На единия обект в момента на проверката са работили 11 души, някои от които са декларирали, че получават между 350 и 500 лв. месечни заплати. Общо шестима от работниците на двата проверени строежа обаче са признали, че не знаят дали имат трудови договори.

„Сега": Хиляди българи могат да останат без мобилна връзка

Стотици хиляди българи, които са собственици на предплатени карти за мобилни разговори, рискуват да останат без връзка веднага след Нова година. Според предоставена вчера на "Сега" статистика на мобилните оператори едва 1% са клиентите, които вече са предоставили личните си данни - ЕГН, трите си имена и адреса си, на своя мобилен оператор. Това е задължение, въведено от държавата в средата на септември и крайният срок е 31 декември.
"Глобул" отчете, че за един месец едва 50 000 са регистриралите се клиенти от общо двата милиона притежатели на предплатени карти, което прави едва 2.5%. В "Мобилтел" данните си са дали само 5000 души, което е под 1% от предплатените абонати на компанията. От "Виваком" се затрудниха с отговора. Според отчетите на мобилните оператори техните предплатени абонати в България надхвърлят общо 8 млн. души, но в това число влиза всеки, който си е купил предплатена карта и тя все още е активна.

„Стандарт": Венчавките табу и в неделя

Църковните венчавки може да станат табу в половината дни от седмицата. Това заяви Ловчанският митрополит Гавраил. Според него църковен брак не трябва да се сключва, освен в събота, и в сряда, петък, неделя, както и срещу голям празник, защото това са кръвни дни. В сряда Господ е предаден, в петък е разпнат, а в неделя се възпоменава Христовото възкресение и не бива брачната нощ да бъде именно в тези дни, твърди владиката. Вчера обаче венчавките в църквите не секнаха, установи проверка на "Стандарт". Отец Мина от столичния храм "Света Неделя" заяви, че церемонии през уикенда ще има, въпреки че медиите гърмят с обратни заглавия. "Докато мъдреците от Светия синод не се намъдруват и не вземат окончателно решение, ще женим младоженците, както досега". Според отчето първо решението им трябва да бъде публикувано официално в сайта на Синода и тогава ще започне и процедура по неговото прилагане.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини