От х:

Днес в x:

Бащи трескаво прибират скъпите коли от студенти. Преглед на националния печат

"Сега":Кабинетът намалява драстично парите по социалните програми

Въпреки уверенията на управляващите, че в период на криза най-важното е да се запази заетостта, в проектобюджета за 2010 г. рязко са намалени парите за активни мерки на пазара на труда. Това става ясно от документа, одобрен на оперативното заседание на кабинета в сряда, с който "Сега" разполага.

За политиките си по заетостта, социалното подпомагане и в областта на трудовите отношения догодина социалното министерство ще разполага със 705 млн. лв., е решил финансовият министър Симеон Дянков. Това е с 200 млн. лв. по-малко от сумата, която ще бъде похарчена за социални мерки до края на тази година. Най-пострадало е перото за активни мерки на пазара на труда, по което парите ще бъдат намалени от 170 млн. лв. на 65 млн. лв. Програмите за заетост обхващат около 100 000 души и по мнение на синдикати и работодатели са едни от най-ефикасните държавни мерки за запазване и разкриване на работни места.

"Труд": Търсят Румен в 37 села

Мащабна акция по издирване на отвлечения студент Румен Гунински е в ход в околностите на София. В полезрението на криминалистите попадат всички 37 софийски села. До вилните зони на някои от тях можело да се стигне само с джип "Лада Нива" или пеша. Затова претърсването вървяло бавно. Униформени и цивилни обискират всяка къща, плевня или гараж, които им се виждат съмнителни. Криминалистите предприели изтощителното търсене, защото разполагали с данни, че близо до Своге е бил държан в плен Ангел Бончев. Според разследващите имало голяма вероятност бандитите, отвлекли Бончев, да са същите, които са посегнали на свободата на 20-годишния Румен.

"24 часа": Крият ферарита от похитители

Стреснати от слуха за банда, която набелязва богати студенти за отвличане, бащи прибират трескаво скъпите коли.

Вчера Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията допълни информацията на "24 часа", че заможните у нас трудно могат да опазят семействата си от отвличане и вече са заплашени не само децата, но и майките.

"Отдавна прибрах ферарито - колкото по-малко се говори и пише за заможни студенти, толкова по-добре", обясни баща, чийто син се появи на първия учебен ден с кола за 200 хил. лв. Родителят - уважаван предприемач в текстилния бранш, и вчера каза, че дал колата само за ден, но бил наясно, че синът му ще привлече вниманието с подобна марка. Известен банкер обясни, че праща дъщеря си в чужбина, за да се чувства спокоен.

 

"Монитор": 30 години затвор за отвличане

30 години зад решетките трябва да лежи всеки, който е отвлякъл човек. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че това е наказанието, което е залегнало в готвения в момента закон за отвличанията.

"Ако приемем, че нападателят е бил на 30 години, когато е отвлякъл човек, значи като си излежи присъдата и излезе от затвора, той ще е на 60 години и с бастун. И вече няма да може да прави такива неща", отсече Борисов. Той е категоричен, че ако жертвата е пострадала по време на пленничеството, нападателите ще отнесат доживотна присъда.

Междувременно "Монитор" научи, че бащата на отвлечения студент - Румен Гуниниски-старши, е започнал собствено разследване на похищението на сина си.

"Новинар": Още един кандидат за лидер на СДС

Още един кандидат за лидер на СДС излезе на партийната сцена. Иво Цанев беше номиниран в четвъртък от столичната структура в "Лозенец", която е и клуб на настоящия председател Мартин Димитров. Номинацията почти е разцепила организацията, тъй като 8 седесари са подкрепили Цанев и 8 - Димитров. Пред "Новинар" Цанев заяви, че все още се колебае дали да се впусне в партийната битка. "Притеснявам се дали изборите не са предизвестени, защото членовете на СДС вече са станали 11 500", коментира той. На изборите преди по-малко от година гласуваха малко повече от 8000 седесари. Въпреки това кандидат-лидерът смята, че конкуренцията на вътрешнопартийния вот ще е здравословна за партията.

"Монитор": Погват крадливите кметове

Ще ви дебна много за кражби, заяви на кметовете на 180 малки общини министър-председателят Бойко Борисов. Той и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов връчиха вчера 216 договора за 400 млн. лева за проекти по Програмата за развитие на селските райони. Борисов се обърна с "колеги" към кметовете и им обясни, че от тях  зависи доверието на Брюксел към нас.

По тези 216 договора едно евро да откраднете разваляме всичко положително  за страната ни в Европейската комисия, предупреди премиерът. Той гарантира, че няма да има политически гонения без значение от коя партия са градоначалниците и колко мандата имат.

"Новинар":  Хванаха прокурор от Плевен с подкуп

Прокурор и бизнесмен от Плевен са арестувани с подкуп от 23 000 лв., съобщиха от Върховната касационна прокуратура. Съвместната акция е била на Софийска градска прокуратура, ДАНС и МВР. Прокурорът е Георги Велков, а бизнесменът Илиян Михайлов.

По първоначални данни има и трето лице, което е искало прокурорът Георги Велков да прекрати делото срещу него, а бизнесменът Илиян Михайлов вероятно се явява посредник между двамата при предаването на парите.

"Стандарт": Тайна вечеря на сърна в тиква

 Тайна вечеря на сърна в тиква даде царят на бившите министри от кабинета "Сакскобургготски". За първи път Симеон събра на аристократично парти в двореца "Врана" правителството, управлявало в периода 2001-2005 г. Царят лично канил всеки от гостите. Сред тях били и министри на ДПС. Червените не били удостоени с честта. Единственото изключение бил Костадин Паскалев, научи "Стандарт".
Тайната вечеря била по идея на Мехмед Дикме. Той осигурил и вината за партито. Хит в него освен специалитета сърна в тиква бил десертът - шоколадова торта, по която ексуправниците си облизали пръстите.
Релеф "Христос и Тома Неверни", изработен от Георги Чапкънов, подарили бившите жълти министри на патрона си.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини