От х:

Днес в x:

Гунински-старши получи SMS: Държим сина ти!

Румен Гунински "Ние държим сина ти". Този текст е получил на мобилния си телефон Румен Гунински-старши вчера следобед. Това съобщиха пред "Стандарт" запознати с разследването на отвличането на 20-годишния студент в НСА Румен Гунински, предаде АСН.

В краткото съобщение е имало и изписана сума - над 1 млн.евро, твърдят близки до семейството. Тази информация обаче не беше потвърдена официално до късно снощи. 

"Вече не мога да говоря", заяви снощи около 18 часа бащата на отвлечения младеж Румен Гунински. Накрая на краткия SMS се посочвал телефонен номер, на който ще бъде осъществявана комуникацията между похитителите и семейството в близките дни. Най-вероятно посоченият номер е на предплатена СИМ карта, смятат разследващите. Те таят надежда, че могат да идентифицират откъде е заредена с импулси.

Мобилните оператори снабдиха с мини фискални устройства редица магазини, бензиностанции, дори отделни репове, откъдето може да бъде закупен ваучер. Зареждането става, като фискалният апарат пуска бон, на който е записан кодът, с който ползвателят активира импулси за 10 лв. например. Нa бона се записва и часът, когато е направена покупката на ваучера. Полицаите се надяват бонът за зареждането на картата да е взет от място, където има камери.

20-годишният студент по спортен мениджмънт в Националната спортна академия Румен Гунински бе похитен пред входа на НСА около 20 ч в понеделник. Четирима души в тъмни дрехи с маски на лицата го задърпали на улицата пред многобройни свидетели и го вкарали в бял микробус "Форд Транзит" със затъмнени стъкла. Кучето му - порода мопс, успяло да захапе за крака единия от тях. ДНК експертизата, която бе готова вчера обаче, не могла да установи годни следи от нападателя, твърдят източници от вътрешното ведомство.

Експерти от МВР са направили щателен оглед на два бели микробуса от същата марка и модел, оставени в района на "Люлин". По тях криминалистите не са могли да извадят следи, различни от тези на собствениците им, които не са подавали жалба, че бусовете им са изчезвали. Тръгна слух и за открит опожарен бял бус в района на "Княжево".

Връзката между похитители и семейството на отвлечения Киро Киров също започна с тайнствен SMS на третия ден след изчезването на бизнесмена. Според снахата на отвлечения Йоана Кирова в първото съобщение, което дошло от телефона на Киро Киров, похитителите казали откъде да отиде да вземе съответната СИМ карта. 

"Първоначалните SMS размени не бяха за сумата, а бяха за информация, какво се случва, да ни разяснят на нас как трябва да се действа", обяснява Кирова първите стъпки на бандитите. След това похитителите назовали космическа сума, непосилна за който и да е в страната. Задължителното условие било тя да бъде платена кеш. Вероятно по същата логика ще продължат преговорите и с фамилията на отвлечения Румен Гунински, смятат експерти по терора.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини