От х:

Днес в x:

Дипломатически скандал с областния управител.18 годишен се сби с полицай в бар. Преглед на регионалния печат.

„Одрин. Областният Данев. Скандал“ В този телеграфен стил вестник „Новинар Юг“ уведомява своите читатели за резултатите от визититата на областният управител Румен Данев в Одрин. Там губернаторът трябваше да се срещне с турският си колега Мустафа Бююк за да дебатира трансграничното сътрудничество между двата региона. Скандалът се състоял в това че от българската страна объркали превода и районите около границата се именували „Еялети“ вместо правилното „Вилаети“ което на турски означава област. Да, ама „еялет“ означавало област, която се бори за автономия. Думата е мръсна в Турция заради десетилетните вече сепаратистки настроения сред кюрдите. Дали турците са схваналали това като някакъв намек или не, но срещата била прекъсната, а от българската страна е било поискано официално обяснение. Неприятното е, че срещата между двамата губернатори е била широко отразявана в турските медии. Така че гафът е бил удостоен с порядъчно внимание. Без коментар.

„10 млн от ЕС. Подписани“ Община Хасково подписа проект на стойност 10 млн лева които трябва да бъдат преведени от министерството на регионалното развитие и благоустройството. Проектът е от оперативната програма на ЕС и касае облагородяване и ремонтиране на Градската градина, както и парковете Кенана, Ямача и др. Този проект е бил готов още по време на предишното правителство, но после е бил стопиран от МРРБ. Сега бил преразгледан и след минимално окастряне-одобрен.

„Болница си търси управител“. „7 хасковски квартала на сухо за 5 часа днес“ още заглавия от стр. 1. На страница втора-“Куче наръфа до кост 87 годишна“. 87 годишна баба от симеоновградското село Навъсен била нападната от питомеца си, когато тръгнала да ремонтира колибката на кучето си докато то се храни. Жената е настанена в хасковската ортопедия, надлежно ваксинирана. Кучето се изследва за бяс.

„Орфейци спряха с жива верига санитарна сеч на Екопрогрес“. Живеещите в блок 1А скочили срещу хората на Коста Сарджев, които искали да подкастрят двете липи пред блока. „Никой не може да кастри дърветата ни без да ни пита“ тропва по масата жител. „Да не им е в двора, че ще ни казват как да си вършим работата. След като има заповед, сечта ще продължи“ категоричен е шефът на Екопрогрес.

„Арестуван за отвличане ще иска свобода днес“ водещо заглавие от страница 3-та. 35 годишния бивш боксьор Антон Божиков от Хасково е обвинен че е отвлякъл възрастен инвалид от хасковското село Стамболийски. Срокът за разследването бил удължен и обвиняемият иска от апелативния съд в Пловдив да бъде пуснат на свобода. С по леки мерки от съда са негов авер и майка му, обвинени в съучастничество.

„Димитровград остана без миски блондинки“ Покъртителната новина съобщава че явно перхидролът в Димитровград е свършил и градът го хванала липсата на русо. Всички миски станали черни, малцинството блонди-та в града, се топяло като лански сняг.

„18 годишен би полицай в бар“ е водещата новина на „Хасковска Марица“ Хасковски ученик се развихрил в пловдивска дискотека. Като част от група, Тодор Д.се сбил с други в бара. Дошли полицаи, но тинейджърът и в тях припознал врагове и размахал юмруци. Прибрали го да изтрезнява в ареста.

„Квартал 10 часа на сухо, ВиК мълчи“. Кварталът е „Тракийски“. Хората подавали сигнал на дежурния телефон на дружеството, той обаче бил блокирал. Нещо което началникът на ВиК, Атанас Бързев отрича. Бързев помежду другото отрича че ще има спиране на тока в Ябълково, което ще даде отражение върху подаването на вода в 7 квартала. Вестникът пък се позовава на разписанието на EVN че наистина на Ябълково няма да има ток днес. За това предупреди и началникът на хасковското „Водно“ и помощник на Бързев Атанас Димов. Ама официално ВиК не знае. Иди че разбери. Както казва вестникът в редакционен коментар това са „Извратените удоволствия на монополистта“ И ВиК и EVN са такива.

„В Харманли с униформи за деня на будителите“ Тамошното ОУ „Иван Вазов“е първото в общината с униформи. За да са подковани, оттам дойдоха да видят първото училище въобще в областта с униформи-хасковското „Христо Смирненски“

„155 млн лева от данъци за бюджета“ Цифрата е внушителна, на планът за постъпления е много по-голям. И както казват данъчните, няма изпълняване.

„11 камери борят агресията в математическата“. Вместо агресия и боеве, директорката Тодорка Милева наблюдавала на мониторите целувки между нейни възпитаници. В ПМГ-то не им трябват камери, за да практикуват любов, а не война.

Нищо интересно на спортните страници от днешната регионална преса.

Горенаписаното бе повечето от нея.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини