От х:

Днес в x:

4 катастрофи през уикенда в областта, пострадаха трима души

На територията на областта са възникнали 4 ПТП, при 3 от които са пострадали 3 лица без опасност за живота:

на 23.07.2022 г., водач на лек автомобил управляващ с несъобразена скорост на пътя между с.Кьосево – гр.Кърджали, изгубил контрол над МПС и се блъснал в мантинела;
на 23.07.2022 г., водач на лек автомобил движещ се по пътя гр.Кърджали – с.Скърбино, предприел маневра завиване на ляво без да съобрази наличието на други участници в движението, при което е блъснат от изпреварващ го автомобил. Леко е пострадал водачът на завиващото МПС;
на 24.07.2022 г., на път в землището на с.Бараци, общ.Крумовград, водач на лек автомобил изгубил контрол над МПС и се блъснал в скат. При ПТП е пострадал водачът на МПС, който след преглед е освободен.
на 24.07.2022 г., в района на разклона за с.Калинка, общ.Кърджали, водач на мотоциклет, при опит да избегне удар с намиращо се на пътното платно домашно животно – крава, е загубил контрол и паднал на пътя. Транспортиран е и настанен за лечение в МБАЛ Кърджали, с рана на ляво коляно.

    Алкохолните проби са отрицателни. На виновните водачи и собственика на животното са съставени АУАН.

В РУ Кърджали, РУ Момчилград и РУ Крумовград са образувани 4 бързи производства срещу водачи на МПС, управлявали МПС след употреба на алкохол – 1.28, 1.79, 1.98 и 2.12 промила. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини