От х:

Днес в x:

Герб не може да пребори ДПС. Продават коли с 6 бона отстъпка. Преглед на регионалния печат

„Герб не може да пребори ДПС за земеделието“ съобщава във водещо заглавие „Хасковска Марица“. В материала, развит на страница 4-та, се дава заключението от вътрешния одит в областна служба „Земеделие“, направен от самото министерство. Той е показал крупни нарушения, заради което службата ще бъде масово прочистена. Съдбата на шефа Мустафа Емин изглежда предизвестена. Но! Спрягания за нов началник -заместникът на Емин Димо Димов, се оказва близък на Мюмюн Искендер - един от лидерите на ДПС в региона. Димов пък бил подкрепян от ГЕРБ. С други думи - или хармонично съжителстване на двете партии в лоното на земеделието, или просто вътрешен кадрил в ДПС и запазване на позициите. Впрочем индикации за предстояща голяма чистка в службата са и многото отпуски при това дълги, които чиновниците решиха да си вземат наскоро. Други са в майчинство-личат имената на Галя Атанасова и Ибрям/?!?!!/ Мустафа. Мдаа, в тия тежки времена за да запазиш работа, си заслужава и майка да станеш. Пък дори и да се казваш Ибрям.

„Спасиха 100 кила шаран от бракониери“. Мащабната акция била вчера. Тя бе осъществено след сигнали на любители риболовци. Те закачили мрежи на Тракиец и се обадили в местната ИАРА. Последните измъкнали общо 600 метра мрежа и над 100 кила шаран и сом. Бракониерите обаче избягали. Кой казва, че в Тракиец няма риба? Няма за будалите, дето с една въдичка са тръгнали да лъжат целия язовир. В мащаба е истината! Особено ако знаеш, че трудно могат да те хванат.

„Няма да закриваме хирургии и АГО отделения“ успокояват от Регионалния център по здравеопазване. Думите на шефа на центъра д-р Владимир Гончев са по повод умуванията за нова здравна карта която ще затрие родилните в цялата област без Хасково и хирургиите в цялата област без Хасково и Димитровград.. Ами прави са. Ако, се спукан апендикс в свиленградско през зимата, съдбата на пациентът зависи от линейки и пътища, не от хирургии. За какво са ни? Още няколко десетки километра колко са? При нашите качествени линейки и отличните пътища! То като се позамислим и до София не е толкова далеч-я какъв хубав път направиха.

„Слух уволнява Върхатев“. Социалният директор Георги Върхатев е уволнен за пореден път. И за пореден път е открит в кабинета си да изпълнява служебните си задължения. Този път обаче е вярно, че напуска. Спечелил конкурс за друго работно място.

Тестват въздуха в центъра на Хасково, съобщава „Хасковска Марица“ Прави се с подвижна лаборатория към изпълнителната агенция по околна среда.

Стр.2. Свиленград отхвърли инвестиционно предложение за 3 млн евро, четем във водещо заглавие. Някой си Атанас Ташков искал да прави винарска изба в сградата на изоставеното училище в село Момково. Общината обаче не се съгласила заради неясния произход на обещаните 3 млн.

Стр.3-та. „Рецидивист на съд за грабеж над старец“ Рецидивистът е Ангел Стойчев от Ябълково. Той се прочу с това, че миналия месец със свой авер набил и обрал 80 годишен дядо от Ябълково. Полицията първо го пуснали, после отново го задържали. 

„РИОКОЗ: Пари сеят зарази!!!“ Страница 2-ра. В този епидемичен сезон, в който чакаме грип, се появи и нов щам-банкнотите. Могат да ви заразят със всичко - от грип до хепатит, предупреждава вестникът, цитирайки неназовани специалисти от здравната инспекция. Май това ще е е единствената зараза, на която хасковлии с радост ще се подложат. Дори и някой грип да трябва да преглътнат.

„Автоборси разпродават с отстъпки до 6 бона“- водещо заглавие във вестник „Новинар Юг“. Търговците „едва“ продавали по две три коли на месец. Сега ги пускали с отстъпка от по няколко, до 6 хиляди!!! Мерцедес, модел 2007-ма година, струвал 48 хиляди. Сега собственикът го давал за 42 хиляди. Кола за 5 хиляди се продава за 4 хиляди и т.н. Нищо чудно след кризата всички да се „моторизираме“. Ще вземе обаче тая криза да ни хареса.

„Пробутват хранителни добавки като лекарства“ В медиите, лекарства нямат право да бъдат рекламирани. Затова на хранителните добавки тип „Азис става слаб“ се приписват лечебни свойства. Това са глупости, изригна лекарят Ясен Калайджиев и препоръчва да не купувате илач, за който сте видели реклама по телевизията.

„Въдичар закачи 105 кила риба на бракониери“ По повод акцията на ИАРА има и редакционен коментар на тема „особеностти на хасковския риболов“. Разбираме че особеността на хасковските рибари е че вместо да ловят гледат един специализиран френски канал по кабелната. Само ...за рибари.

„Преизбраха Каракачанов с фалшиви карти“ Думите са на областния ВМРО шеф Николай Кючуков. На кой му пука и за Каракачанов и за Кючуков?

Димитровградският битак се асфалтира дори и на тъмно, съобщава на стр.2 вестникът. Целта е да се избегнат пазарните дни. В статията е вместена и новинката че газификацията на града вече е в предстартова фаза. Тръбите били докарани и складирани. До дни започва полагането им.

„Каравелов умира като сръбски поданик“ Изтъкнатия български революционер е бил в тайни връзки със сръбското правителство, съобщава бившия ректор на великотърновския университет проф. Иван Стоянов. Каравелов бил един от първите модерни политици на Балканите. Тези и други разкрития в новата книга на Иван Стоянов. Тя ще бъде представена в Хасково този четвъртък.

„Рилски закусва с чепка грозде за 60 стотинки“ Два пъти седмично децата ядат плодове, през останалото време тестени закуски - принцеси, сандвичи и други нещица, съобразени с наредбата за здравословно хранене. Както се казва, парен каша духа. Училището бе и първото, чийто стол бе глобен за нездравословно хранене на учениците.

На спортна страница: Сестрите Стоеви - първи ракети на България на европейското. Талантливите ученички от Спортното, на 14 и 15 години, отиват на Европейско в Италия до 17 години. При това са първи ракети в отбор от каки. Успех!

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини