От х:

Днес в x:

На битака: кюнци на едро, чорапи на дребно

Печките се купуваха ударно въпреки че бяха "скрити" в съседни улички

Масово запасяване с печки тип „Чудо” и съпътстващите ги аксесоари тече на димитровградския пазар, видя екип на haskovo.net. По сполучливата реплика на търговец-кюнците вървят на едро, а дрехите и иначе много оборотните в началото на зимата термочорапи-само на дребно. При това трудно.

За два часа продадох 9 печки, похвали се търговка от Хасково, която категорично отказа да се представи.Търговията вървеше ударно въпреки че мястото бе извън пазара , в съседна уличка. На 10-метра по надолу търговец от Свиленград доволно пресмяташе печалбата. „Обикновено ги давам на едро и не очаквах някакви продажби днес. Но вече ми купиха две готварски печки и три „Чудо” и още сума ти кюнци” усмихнат обясни Васко. От началото на октомври продал 40 печки. Обясненията бяха прекъснати от нов клиент. Коста от Горски Извор дойде с домочадието, да си избира печка. Накрая реши да купи още една-за баба си.

Чудото струва 80 лв, готварската печка-140. Турско производство, купени са в Бурса. „Качеството е сигурно. Ако не ви хареса може да ни я върнете”, даваха гаранция продавачите. Не обясниха как става върщането при условие че утре си заминават. Може би следващата седмица.

Коста от Горски извор

Продажбите на дрехи вървят трудно, оплакаха се търговци от същинската част на Пазара. Купуват се единични бройки и то от един най-много два артикула. По скъпите стоки се намаляват на два-три пъти при пазарлък. Яке от изкуствена кожа се предложи на 35 лв, мина през 30 и накрая се „даде” на 27. Не бе взето дори и на тая цена. Майка и дъщеря купиха 1 чифт термо чорапи след известно умуване. Струват 1.90. По на сметка излиза стек от 5 чифта, от памук и ликра. Излиза по лев на чифт. Някъде се добавя и подарък-летни чорапки.

"Чудо" за 80 лв се харчеше като топъл хляб

Иначе потокът хора бе внушителен. Но след влизането в пазара, повече от половината отбиваха към зеленчуковите сергии.

Хората рядко доближаваха сергиите, дори за да гледат
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини