От х:

Днес в x:

Хасковското Спешно докладва на министъра 30 хиляди лева борч

Спешната помощ в областта има 30 хиляди лева задължения, главно по не разплатени доставки за гориво. Това е част от отчета, който директорът на звеното д-р Петя Радева подготвя за здравния министър Божидар Нанев. Министърът е изискал доклад за финансово състояние на спешните центрове в областта-текущи задължения, просрочени задължения и неразплатени суми към персонала.

Към настоящия момент няма забавени заплати в звеното, катгорична е Петя Радева. Нито има проблем с доставките на лекарства. Проблемът е по поддръжката и обезпечаването на гориво за линейките. Състоянието ни не е критично, въпрос на време е нещата да се оправят, коментира д-р Радева. Тя не очаква да и бъде поискан списък за съкращаване на хора. Оптимизация на персонала вече започна в други структури на здравното министерство. От вчера РИОКОЗ съкрати 18 души.

„Към настоящия момент в областта има 24 линейки. В спешните центрове работят общо 250 души. Това е пределния минимум“, каза д-р Радева. И поясни, че всяко съкращаване на техника или хора ще ощети обслужването на пациентите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини