От х:

Днес в x:

РИОКОЗ: Наредбата за школското хранене е калпава

Неудачните и недомислените изисквания в наредбата, която регламентира здравословното хранене и асортимента на предлаганите храни в училищните столове и лавки ще бъдат преразгледани. Това съобщи началникът на РИОКОЗ- Хасково д-р Делчо Янев. В изявлението си той цитира писмо от здравния министър д-р Божидар Нанев до инспекцията в Хасково.

Наредбата е неприложима. Идеята е децата да се хранят здравословно, а само на метри от училището те могат да си купят всички вредни продукти, които тя забранява, обясни д-р Янев.

Въпреки това вчера инспекторите глобиха с 250 лева наемателя на стола в ОУ "Св. Иван Рилски", защото предлага печеното пилето с кожа, а на масите стоят солници.

Наредба 37 на Здравното министерство предизвика напрежение между контролните органи и наемателите на школските будки и столове и тя ще бъде отново разгледана, обясни д-р Янев. Кои точки от документа ведомството определя като недомислени, след като вече ги въведе, началникът на хасковската инспекция не пожела да коментира. Предстои обсъждане и промените в наредбата ще ни бъдат сведени с допълнително писмо, допълни д-р Янев.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини