От х:

Днес в x:

Почва чистка в полицията. Курдисаха комунист до цар. Преглед на печата

Почва чистка в хасковската полиция, пише в голямото си заглавие над главата днес “Хасковска Марица”. Първи си отива шефът на РПУ Харманли Нено Ненов. Следват  кадрови промени и в останалите служби и управления в състава на хасковската областна дирекция. Заместник директорът Христо Кирчев пък излязъл в пенсия преди дни. Целият текст – на 4 страница в броя.

Сватби подлудиха квартал, акцентира още на първата си страница вестникът. Става дума за училищния стол в “Паисий Хилендарски”, който се ползвал само през почивните дни, предимно за шумни и прекалено жизнерадостни ромски сватби, на които изнасяли тонколоните на двора. Полицаите глобявали неведнъж разгорещените сватбари. 

Хасково остана без логопеди, четем още на страницата. От месец без специалист по говорни дефекти е помощното училище “Петър Берон”. Изданието посочва, че действащи логопеди в областния град вече няма.

Станишев не е незаменим, пише в акцента на втора страница. Думите са на бившата социална министърка Емилия Масларова.

Автобус премаза пешеходец, акцентира на криминалната страница вестникът. Инцидентът станал на пътя Харманли- с. Бисер. Самоличността на починалия мъж все още не установена.

Гонят бременна с 4 деца от “городока”, четем на 5 страница. Става дума за блокчетата край Узунджово. Историята на две сестри, попаднали в безизходица, наистина е покъртителна.

Бутат бардак край ПМГ-то, с това заглавие над главата открива днешния си брой “Новинар юг”. Многобройната ромска фамилия вчера бе изведена от съборетината, нарочена за бутане. Тя се превърнала и в свърталище на проститутки, според сигнали от съседи.

Курдисаха комунист до цар, четем в другия акцент на първа страница в броя. Бюстът на антифашиста Никола Терзиев бе преместен вчера в двора на гимназията по дървообработване. Навремето школото е носело неговото име. Сега паметникът се намира в съседство с този на Иван Асен II, настоящият патрон на гимназията.

Почват тръбата за газ от Димитровград до Хасково, четем във водещия материал на втора страница. Изявлението е на шефа на “Ситигаз” Александър Кожухаров. Строителството щяло да започне до дни.

Каруци влудват шофьори в центъра, четем на 3 страница. С настъпването на сезона все повече каруци с дърва и въглища се мотаят по централните улици и булеварди в града, въпреки забраната.     

Хасковският Чикатило под усилена охрана след опит за бягство, пише изданието на цялата 6 страница. Тема на публикацията е килърът Недялко Димитров-Момата и неговата биография на сериен убиец.

Родилки ще мрат по пътищата при закриването на АГ отделения, четем на 7 страница. Закриването на родилни отделения с под 600 раждания годишно  разбуни духовете в съсловието. Темата е голяма и вероятно ще четем още коментари и гледни точки по въпроса.

Теди Москов ще прави “Улицата-2”, разбираме от публикация на 12 страница. Хасковският мелничар и актьор Пилю Пилев бил поканен от режисьора да участва. Все още не е ясно какво ще представлява продължението на култовата “Улица” и кога ще се появи на екран.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини